Definitia Seductiei din Codul Penal

Este seductia o forma de putere sau de manipulare? Atat seductia, cat si manipularea se desfasoara in registrul puterii subtile, de influentarea a celuilalt.

Deputatii au stabilit, la dezbaterea Codului Penal, ca seductia sa se sanctioneze cu inchisoare de la un an la 5 ani, iar hartuirea sexuala cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu zile amenda.

Potrivit textelor adoptate, seductia este definita ca fiind ,,fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex feminin care nu a implinit varsta de 18 ani sa aiba cu el raport sexual”.

Hartuirea sexuala, reprezinta, conform proiectului de lege, ,,hartuirea unei persoane prin amenintare sau constrangere in scopul de a obtine satisfactii de natura sexuala, de catre o persoana care abuzeaza de calitatea sau de influenta pe care i-o confera functia indeplinita la locul de munca”.

Deputatii au mai stabilit pedepsirea cu inchisoare de la un an la cinci ani a celor care savarsesc in public acte de perversiune sexuala. Potrivit textelor adoptate, actul sexual ,,de orice natura” cu un minor se va pedepsi cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi, iar pentru „actele cu caracter obscen savarsite asupra unui minor sau in prezenta unui minor” este prevazuta inchisoare de la un an la 5 ani .