O alta ,,mare schisma” Sf. Andrei (caramitru) de la USR se desprinde de BOR chiar daca de facto nu a facut niciodata parte din ea

Optica reala fata de Biserica din randurile brigazilor USR este reflectata perfect in mesajele gardienilor lui Barna despre BOR

Ce folos ca acest individ a fost trimis la scoli inalte prin strainataturi, daca parintii nu s-au preocupat si pentru o aprofundare a credintei in care s-a nascut, a cunoasterii scrierilor Sfintilor Parinti, care cu siguranta l-ar fi dumirit mai multe despre Maica Domnului si despre Ortodoxie. Din pacate pentru el si pentru cei care-l aplauda, bataia lui Dumnezeu nu se va lasa asteptata, dupa cum stim cazurile tuturor celor care au recurs la blasfemii.

Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, publica un mesaj pe pagina sa de facebook, legat de Biserica Ortodoxa Romana (BOR): ,,Eu de azi ma dezic oficial de Organizatia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toata chestia asta numita BOR este doar o organizatie criminala, retrograda, retardata, corupta. Si ortodoxia ca rit crestin a devenit un cosmar rusofon criminal. Care ne tine in afara civilizatiei. Si nu are nicio legatura cu Biblia si cu credinta. Niciuna. E un ISIS. O secta demonica. Asa ca de azi oameni buni – Eu nu o sa mai calc niciodata in vreo biserica ortodoxa. Oricine isi face nunta, botez etc. acolo – eu nu o sa vin. Si nu voi mai interactiona vreodata cu vreun angajat al acestei organizatii. Punct”.

Aceasta fapta a atras amendarea lui Andrei Caramitru de catre CNCD (Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii), cu suma de 5.000 de lei (conf. art. 2 alin. (1) din OG 137/2000), pentru discriminare.

Alt comentariu, este atunci cand Andrei Caramitru, acuza BOR ca ar fi fabricat istoria crestina a poporului roman. Caramitru huleste scriind ca nici dacii si nici Traian nu erau crestini si ca poporul nostru a fost crestinat cu forta de greci.

,,Ca sa il parafrazez pe Hodor. Domne. Nu inteleg nici eu ce legatura are ortodoxia cu dacii, romanii si istoria veche.

– dacii NU erau ortodocsi sau crestini. Deloc. Erau cu Zamolxe si din astea apropiate de Persia/Zoroastru.

– romanii erau condusi de Traian. Tatal natiei noastre. Il cantam in imnul statului. Un reprezentant de vaza al LGBT – avea harem de barbati si ii fugarea pe toti senatorii si generalii erau aia speriati de el. Si mai era si anti-crestin, dadea ordine sa fie terorizati.

– noi am fost ultimii care ne-am crestinat, impus de greci care au si controlat biserica si toti banii de acolo pana foarte recent, nici o treaba cu romanii. Si oricum chiar si asa impus, a fost cu multe multe sute de ani intarziere fata de Bulgaria, Ucraina sau Ungaria. Bor o sa conteste dar sa imi arate si mie biserici vechi pe la noi (nu se pun alea unguresti catolice din Transilvania si alea grecesti din Dobrogea unde nu era un picior de roman pana recent de tot).

Bezna mintii. Istoria mincinoasa scrisa de comunisti. Prostie pura”, scrie Caramitru pe Facebook.

Iata ce mai scria pe Facebook, colaboratorul USR-istilor, Andrei Caramitru:

„Realitatea e simpla in PNL. De fapt, nu au nici o treaba cu BOR. Din contra.

Va explic:

– Klaus iohannis este luteran (cult protestant).

– Ludovic Orban este unitarian (cult protestant). Unitarienii cred in Dumnezeu, dar nu si in Sfanta Treime, considerandu-l pe Iisus Hristos un om obisnuit si nu Fiul lui Dumnezeu. In consecinta, nu recunosc nici Invierea Domnului (!!!).

– Gruparea hiper-conservatoare din PNL (afiliata la Citu acum) sunt evanghelici conectati puternic cu retelele neo-protestante americane. Ben Oni este baptist, Sigartau este penticostal.

– Florin Citu vorbeste mai degraba de Vama Veche si de Metallica sau Foo Fighters decat de religie.

Nu am reusit sa gasesc nici un discurs in care sa vorbeasca evlavios sau poze din vreo biserica.

Si mai e ceva. Cercurile ortodoxe sunt innebunite de cand a ajuns la putere PNL pentru ca bani catre BOR/catedrala nu au mai fost dati si semnalele au fost mai degraba de conflict cu BOR decat de apropiere (inclusiv cand era Orban prim ministru).

Deci – ca sa fie clar – PNL e mai degraba un pericol pentru BOR (e mult mai grav pentru ei sa sustii alte culte decat sa fii ateu – nu pot accepta decat monopolul absolut). De asta a sustinut atat de agresiv BOR PSD-ul.

Mesajele de ieri ca PNL va lupta pentru biserica si tot – sunt cu atat mai caraghioase. Eu nu stiu cine le poate crede, cunoscand personajele. Insa nu stii niciodata. Goana dupa putere naste monstri.“

Trebuie sa amintim ca anul trecut, Andrei Caramitru, consilierul lui Dan Barna la data aceea, acuza BOR, probabil uitandu-se in oglinda de la baie, ca este „o organizatie retardata” vinovata de „crimele Covidului”. Chiar daca personajul cu clare probleme psihice s-a dat putin mai la fund de atunci, mentalitatea psihopata anti-BOR este prezenta in aceeasi masura in randurile USR, dupa cum o releva alte declaratii asemanatoare ale adeptilor Sectei USR.

„Este foarte important ca toate institutiile, inclusiv Biserica, sa transmita prin mijloacele pe care le au, prin ghiduri, prin purtatori de mesaj, prin voci ale preotilor, pana la urma, sa transmita acest mesaj de informatie corecta, de educatie medicala enoriasilor. (…) Eu sunt un om optimist si vizita de astazi trebuie inteleasa in aceasta cheie in care imi doresc ca toate vocile care conteaza in societate sa aiba greutate si sa fie prezente in aceasta campanie”, a spus Barna dupa intalnirea pe care a avut-o azi, 2 august 2021, cu Patriarhul Daniel, transmite Agerpres.

Daca Biserica nu se implica in politica de ce s-ar implica in medicina, pe tema unor vaccinuri controversate, experimentale ?, se intreba cu doar cateva zile in urma staretul Pimen Vlad de la Muntele Athos, apreciind abordarea neutra a Bisericii Ortodoxe Romane fata de propaganda daunatoare a campaniei de vaccinare in masa.

Sfantul Ioan Gura de Aur: Daca auzi pe cineva hulind, izbeste fata lui cu palma si sfinteste-ti mana ta prin aceasta lovitura.

Sursa: internet

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*