Holocaustul pentru controlul populatiei

Exista un singur curent ideologic care traverseaza o colectie aparent dispara de miscari politice si stiintifice moderne nocive, variind de la militarism, imperialism, rasism, xenofobie si ecologism radical, pana la socialism, nazism si comunism totalitar.

Aceasta este ideologia antiumanismului: credinta ca rasa umana este o hoarda de paraziti ale carei aspiratii si apetite necontrolate pun in pericol ordinea naturala si ca sunt necesare masuri tiranice pentru a constrange omenirea. Profetul fondator al antiumanismului modern este Thomas Malthus (1766-1834), care a oferit o baza pseudo-stiintifica pentru ideea ca reproducerea umana depaseste intotdeauna resursele disponibile. In urma acestei evaluari pesimiste si inexacte a capacitatii ingeniozitatii umane de a dezvolta noi resurse, Malthus a sustinut politici opresive care au dus la infometarea a milioane de oameni in India si Irlanda.

In timp ce argumentul lui Malthus conform caruia cresterea populatiei umane conduce invariabil la foamete si saracie este in mod clar in contradictie cu dovezile istorice, care arata nivelul de trai global in crestere odata cu cresterea populatiei, totusi a persistat si chiar a castigat forta in randul intelectualilor si liderilor politici in anii douazeci. Cea mai periculoasa manifestare a sa din ultimele decenii a fost doctrina controlului populatiei, sustinuta in mod renumit de ecologul Paul Ehrlich, al carui bestseller din tractul antiumanist din anul 1968, Bomba populatiei, a servit drept biblia neomalthusianismului. In aceasta carte, Ehrlich a avertizat asupra suprapopularii si a sustinut ca guvernul american adopta masuri stricte de control al populatiei, atat pe plan intern, cat si pentru tarile din lumea a treia care au primit ajutor extern american. (Trebuie remarcat, Ehrlich este mentorul si colaboratorul frecvent cu John Holdren, consilierul stiintific al presedintelui Obama.)

Pana la mijlocul anilor 1960, programele americane de control al populatiei, atat in tara, cat si in strainatate, erau in mare parte finantate si implementate de organizatii private, precum Population

Council si Planned Parenthood (Consiliul Populatiei si Planificarea Paternitatii) – grupuri cu radacini adanci in miscarea eugenica. In timp ce dispuneau de milioane de dolari oferite de fundatiile Rockefeller, Ford si Milbank, printre altele, resursele disponibile pentru a-si sprijini munca erau mici in comparatie cu ambitiile lor vaste. Aceasta situatie s-a schimbat radical la mijlocul anilor 1960, cand Congresul Statelor Unite ale Americii, raspunzand agitatiei ideologilor de suprapopulare, si-a insusit in cele din urma fonduri federale pentru a subscrie mai intâi programe de control al populatiei interne si apoi straine. Dintr-o data, in loc de milioane, au existat sute de milioane si, eventual, miliarde de dolari disponibili pentru finantarea campaniilor globale de avort in masa si sterilizare fortata. Rezultatul ar fi o catastrofa umana la scara mondiala.

Printre primii vizati s-au aflat populatia lumii a treia din America, acasa – indienii americani nativi. Incepand din anul 1966, secretarul de Interne, Stuart Udall, a inceput sa foloseasca banii nou disponibili Medicaid pentru a infiinta programe de sterilizare la spitalele Indian Health Services (IHS) finantate federal. Dupa cum a raportat Angela Franks in cartea sa din anul 2005, Margaret Sanger’s Eugenic Legacy:

,,Aceste sterilizari au fost efectuate frecvent fara consimtamantul informat adecvat …. Medicul nativ american Constance Redbird Uri a estimat ca pana la un sfert dintre femeile indiene in varsta fertila au fost sterilizate pana in anul 1977; intr-un spital din Oklahoma, un sfert dintre femeile admise (din orice motiv) au plecat sterilizate … De asemenea, ea a adunat dovezi ca toate femeile cu sange pur din tribul Kaw din Oklahoma au fost sterilizate in anii 1970 …

Din pacate, si uimitor, problemele cu serviciul indian de sanatate par sa persiste … recent [la inceputul anilor 1990], in Dakota de Sud, IHS a fost din nou acuzat ca nu a urmat procedurile de consimtamant informat, de data aceasta pentru Norplant, si aparent a promovat actionand contraceptiv fata de femeile native americane care nu ar trebui sa o utilizeze din cauza unor afectiuni medicale contraindicate, preexistente. Centrul de resurse pentru educatia pentru sanatate pentru femei native americane raporteaza ca medicilor ei i-au spus recent unei femei ca vor elimina implantul doar daca ar fi de acord cu o legatura a trompelor. Visele genocide ale birocratilor isi arunca inca umbra pe solul american”.

Programe cu un caracter comparabil au fost, de asemenea, infiintate in clinici finantate de Biroul american de oportunitati economice din cartierele cu venituri mici (predominant negre) din Statele Unite. Intre timp, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii din Puerto Rico, un program de sterilizare in masa a fost initiat de catre Draper Fund / Population Crisis Committee si implementat cu fonduri federale de la Departamentul de Sanatate, Educatie si Asistenta Sociala prin principalele spitale ale insulei, precum si o serie de clinici mai mici. Potrivit raportului unei misiuni medicale de cercetare efectuata in anul 1975, efortul a avut succes in sterilizarea a aproape o treime din femeile din Puerto Rico care au varsta fertila.

Sursa: jurnalul online The New Atlantis, Washington, D.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*