Covid-19 declansatorul Falimentului Mondial. Proprietatea se Stinge prin ,,executarea silita” a Planetei Pamant

Nivelul datoriei globale a atins cel mai inalt nivel de dupa al Doilea Razboi Mondial si creste intr-un ritm galopant: guvernele lumii par sa fie cuprinse de o frenezie a imprumuturilor.

Potrivit Wall Street Journal, masurile luate de guvernele din lumea intreaga pentru a combate asa-zisa „pandemie” de covid au „impins datoria publica mondiala la cel mai inalt nivel de dupa al Doilea Razboi Mondial, depasind productia economica anuala a lumii.

Altfel spus, omenirea se indatoreaza mai mult decat produce, ceea ce, potrivit tuturor regulilor economice, inseamna faliment.

Wall Street Journal noteaza ca „guvernele, in special cele din tarile bogate, se imprumuta din ce in ce mai mult, mai ales pentru a sterge daunele provocate de Covid-19”.

Programe de cheltuieli masive, cum este bugetul halucinant de sase trilioane de dolari anuntat recent de administratia Biden, vor pune la grea incercare capacitatea tarilor de a se adapta noilor conditii ale pietei.

O parte substantiala din aceste programe de cheltuieli reprezinta pur si simplu bani aruncati pe fereastra, deoarece vor fi inghitite de inflatie (aruncata in aer de cantitatea de bani de pe piata – n.r.), de impozitele crescute sau chiar de incapacitatea de plata”, scrie WSJ, in ciuda celor care sustin ca imprumuturile „vor declansa o perioada de crestere mondiala robusta”.

Stranie este schimbarea de mentalitate produsa in multe state, inclusiv la nivelul Uniunii Europene. Dupa ani intregi in care austeritatea devenise un fel de religie economica, iar nivelul de 3% al deficitului era noul Dumnezeu de la Bruxelles, tarile Uniunii Europene au devenit niste entuziaste ale cheltuielilor fara masura. Si fara efecte.

Cel mai bun exemplu il constituie Romania, unde imprumuturile astronomice ale guvernelor Orban-Catuu au dus datoria publica, in aprilie 2021, la 50% din PIB, adica 526 miliarde lei, o crestere cu 30% fata de aprilie 2020.

Nimeni nu stie unde s-au dus aceste injectii cu tulumba de bani: nivelul de trai se prabuseste, capacitatile de productie se inchid, avutia nationala se vinde pe bucati.

Unul dintre cei mai infocati sustinatori ai programelor de cheltuieli masive este Klaus Schwab, fondatorul si presedintele Forumului Economic Mondial si tatucul Marii Resetari.

Inca din iunie 2020, in cartea sa Covid-19: Marea Resetare, el afirma ca pandemia trebuie sa fie o oportunitate pentru instaurarea unei Noi Ordini Mondiale, printr-o „Mare Resetare”, „pentru reorganizarea tuturor aspectelor societatilor si economiilor noastre, de la educatie la contractele sociale si conditii de munca”.

Subliniind ca masurile de combatere a Covid-19 „vor avea consecinte grave pe termen lung pentru cresterea economica, datoria publica, locurile de munca si bunastarea oamenilor”, Schwab a pledat anul trecut in favoarea programelor de cheltuieli masive, calificandu-le drept „o mare oportunitate de progres” pentru a realiza „egalitatea si durabilitatea”.

Comisia Europeana si-a dezvaluit planurile pentru un fond de relansare de 750 de miliarde de euro”, a aratat Schwab. „Statele Unite ale Americii, China si Japonia au si ele planuri de relansare economica ambitioase.”

Si fondatorul Forumului Economic Mondial a adaugat:

Fiecare tara, de la Statele Unite ale Americii la China, trebuie sa participe (la eforturile Marii Resetari) si fiecare industrie, de la petrol si gaze la tehnologie, trebuie sa fie metamorfozata. Pe scurt, avem nevoie de o Mare Resetare a capitalismului.”

Cuvintele si tonul lui Schwab amintesc izbitor de cuvintele lui Lenin din urma cu un secol, care profetea ca, prin dictatura proletariatului, lumea va arata astfel:

Intreaga societate va deveni un singur birou si o singura fabrica, cu egalitate in munca si in plata”.

Schwab avertiza insa ca porcoiul de bani aruncati pe piata nu trebuie folosit pentru programe traditionale, care nu ar face altceva decat „sa ascunda fisurile sistemului vechi”.

In schimb, spunea el, banii „ar trebui folositi pentru crearea unui sistem nou care sa fie mai rezistent, mai echitabil si mai durabil pe termen lung. Aceasta inseamna, de exemplu, construirea de infrastructuri urbane «verzi» si crearea de stimulente pentru ca industriile sa isi amelioreze rezultatele in domeniul masurilor ambientale, sociale si de guvernanta”.

Ideile „verzi” ale lui Schwab si-au gasit ecoul in „Green New Deal” din Statele Unite sau „Green Deal” din UE. Primul este estimat sa coste intre 51 si 93 de trilioane de dolari. Al doilea, prevede pentru inceput alocarea unui trilion de euro pe o durata de zece ani.

Datoria tarilor lumii a crescut cu 24 de trilioane de dolari in ultimul an, depasind 228 de trilioane de dolari, potrivit cifrelor furnizate de The Institute of International Finance (IIF). IIF se asteapta ca „datoria guvernelor lumii sa creasca cu inca 10 trilioane de dolari pana la sfarsitul anului”.

Potrivit Reuters, grosul acestei cresteri este rezultatul cheltuielilor guvernamentale, nu al investitiilor private, „in special in Grecia, Spania, Marea Britanie si Canada”.

Si agentia de presa adauga:

Pe pietele emergente, China a inregistrat cea mai mare rata de crestere a datoriei, excluzand bancile, urmata de Turcia, Coreea de Sud si Emiratele Arabe Unite. Africa de Sud si India au inregistrat cele mai mari rate de crestere a datoriilor guvernamentale.

In Statele Unite ale Americii, „datoria nationala creste intr-un ritm nemaivazut”, arata Forbes intr-un articol din luna mai, anul acesta.

Cu o datorie actuala depasind 28 de trilioane de dolari – o crestere de aproape 5 trilioane in numai 14 luni – datoria nationala va depasi 89 de trilioane in anul 2029”, scrie Forbes.

Aceasta va face ca datoria tarii raportata la PIB sa ajunga la 277%, depasind-o pe Japonia care are in prezent 272%.”

Potrivit lui Klaus Schwab, criza financiara provocata de toate aceste cheltuieli guvernamentale masive pentru combaterea efectelor covid, combinate cu alte crize, reale sau inventate, cum este „schimbarea climatica”, vor obliga guvernele „sa construiasca temelii cu totul noi pentru sistemele noastre economice si sociale”.

Build Back Better (A construi inapoi mai bine) este deviza Marii Resetari.

Odata cu pandemia de covid, guvernele lumii s-au infectat brusc de o frenezie a imprumuturilor. Straniu, insa, nimeni nu isi pune problema restituirii lor.

Pare ca ne indreptam in mars fortat spre un faliment mondial. Intrarea lumii in incapacitate de plata ar duce, intre altele, la disparitia proprietatii – de stat sau private – , visul de aur al progresistilor de pretutindeni.

Pe Klaus Schwab il ia gura pe dinainte, fara sa vrea: construirea de temelii noi presupune distrugerea TOTALA a sistemelor vechi. Acesta este mesajul secret ascuns de deviza Build Back Better. Pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale, se vrea ca Ordinea Veche sa fie rasa total de pe fata pamantului.

Acum, ideile se limpezesc. Planul este Falimentul Mondial si „executarea silita” a planetei de catre o mana de globalisti care concentreaza in mainile lor creantele lumii. Ei vor face regulile, iar grosul omenirii, masa de faliti, se va supune.

Covid-19 a fost doar declansatorul acestei operatiuni de cucerire a Pamantului.