CORUPTIE LA NIVEL INALT IN CADRUL ORGANIZATIEI MONDIALE A SANATATII

Scandalurile si acuzatiile aparute recent in jurul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cu privire la COVID-19, ne face sa vorbim despre o teorie a conspiratiei sau despre adevaruri tainuite cu grija. Potrivit unei anchete a jurnalistilor de la o publicatie daneza, pandemia de gripa noua s-ar putea dovedi una dintre cele mai mari afaceri de coruptie din timpurile moderne.

Ziaristii danezi sustin ca multi oameni de stiinta din OMS care au pornit o ofensiva internationala impotriva pandemiei, s-ar afla de fapt in serviciul marilor companii farmaceutice. Acestea obtin profituri cosiderabile, de pe urma vanzarii vaccinurilor si a altor produse impotriva virusului de Tip A (H1N1) si ar fi rasplatit din plin pe expertii care ar fi exagerat cu buna stiinta pericolul. Unul dintre acesti avocati ai diavolului, sustine ancheta de presa, ar fi un ilustru virusolog olandez, a carui de fapt activitate este deja anchetata de procurorii din tara sa

Asadar, in acest cadru documentar apar importanti reprezentanti ai OMS (inclusiv Margaret Chan, fostul director al OMS), experti epidemiologi din intreaga lume, dar si oficiali guvernamentali (precum Barack Obama, Angela Merkel, Naoto Kan, fost premier al Japoniei, Hermann Grohe, fost ministru al Sanatatii din Germania), personalitati (Bill Gates).

Pandemiile, problema radiatiilor, dar si interesele producatorilor de tutun sunt printre subiectele abordate in acest film.

OMS si China acuzate de lipsa de transparenta in gestionarea crizei COVID-19.

OMS a fost acuzata ca nu a intervenit la timppentru blocarea transformarii epidemiei de COVID-19 din China intr-o pandemie pentru a nu deranja regimul de la Beijing. La randul ei China a fost in centrul controverselor legate de lipsa de transparenta si de comunicare intarziata a informatiilor despre evolutia cazurilor de COVID-19.

In ciuda faptului ca primul caz de infectare cu ceea ce medicii chinezi credeau a fi o ,,gripa rezistenta la antibiotice” a fost raportat pe 17 noiembrie 2019, de abia la sfarsitul lui decembrie 2019, autoritatile chineze par sa fi intervenit in mod decisiv. La randul ei OMS nu a actionat cu fermitate inca de la debutul crizei, in orasul Wuhan. Astfel, primul mesaj public al OMS cu privire la coronavirus dateaza din 4 ianuarie 2020.

OMS nu si-a desfasurat propria ancheta cu privire la coronavirus sau la ce se intampla in Wuhan pe toata durata lunii ianuarie si s-a bazat exclusiv pe informatiile oferite de autoritatile chineze.

Acuzatiile cu privire la modul in care a actionat OMS in contextul crizei sanitare s-au intetit dupa ce un document a intrat in posesia Associated Press, in care se demonstreaza ca regimul Xi Jinping stia ca noul virus se poate transmite de la om la om, desi autoritatile chineze dadeau asigurari ca nu exista motive de ingrijorare.

Donald Trump, presedintele SUA, a oprit finantarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), din cauza manierei in care a gestionat criza provocata de coronavirus, si a reactionat virulent la criticile fata de raspunsul administratiei sale la pandemia de COVID-19, potrivit Reuters.

Aproape 2 milioane de oameni de pe glob s-au infectat cu coronavirus, in timp ce numarul deceselor inregistrate in randul pacientilor confirmati cu COVID-19 a trecut de 124.000.

Inteviul cu doctorul italian Stefano Montanari, (VIDEO), savant, cercetator si expert in nanopatologie, in care demasca Mafia pandemiei si vaccinurilor.

https://www.youtube.com/watch?v=dVI8qYkRu8Y – Adevărul Va …

Finantarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), se efectueaza prin taxe obligatorii de la state membre, care se calculeaza in functie de puterea economica a fiecarui stat in parte, prin contributii voluntare (80%) de la tarile doritoare si prin donatii din mediul privat si dela ONG-uri.

Unul dintre donatorii privati cei mai importanti este cu 8% Fundatia Bill Gates. In randul statelor membre, principalul finantator este Marea Britanie, urmata de Uniunea Europeana cu 6% si de Germania, cu 5%.

Doar aproximativ 20% din bugetul OMS vine din taxele obligatorii de apartenenta (in anul 2020 este de 4,4 miliarde de dolari), al caror nivel a fost inghetat de mai multi ani si nu a fost adaptat la inflatia din aceasta perioada.

Critici la adresa Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS)

– De ani buni OMS se ocupa de probleme individuale, in loc sa se concentreze pe o serie de sarcini centrale si pe publicarea de principii si strategii de actiune. Cele 194 de state membre par incapabile sa ajunga la un acord cu privire la stabilirea unor prioritati pentru OMS.

– Conducerea ei, amploarea netransparenta a sarcinilor OMS,

– Lipsa de transparenta a bugetului ei si acuzatia de influente politice asupra OMS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*