Cele Mai Cunoscute Tari Producatoare De NUCI Din Lume

Miezul de nuca este un complex de minerale, vitamine, proteine, antioxidanti, acizi grasi nesaturati si fibre vegetale, aproape tot ce ai nevoie pentru buna functionare a organismului tau.

Ramuri verzi cu nuci (nuci necoapte)

Miezul de nuca constituie o sursa importanta de grasimi nesaturate (61,2 %) si proteina (12-25%), vitamine si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu, fosfor si potasiu). Nucile, pe langa faptul ca sunt delicioase si consistente, joaca si un rol important in sanatate. Acizii omega 3 din continul miezului de nuca protejeaza impotriva iregularitatii batailor inimii, scad nivelul de trigliceride si colesterolul rau si il cresc pe cel bun pentru organism. Arginina din miezul de nuca, ajuta la imbunatatirea sanatatii vaselor de sange si are un rol important in cresterea sistemului imunitar. Miezul de nuca este o sursa excelenta de fibre, care ajuta la mentinerea functionarii intestinelor. Vitamina E din miezul de nuca previne deteriorarea tesuturilor, a celulelor rosii, si este esentiala pentru o piele sanatoasa.

Cele mai mari tari producatoare de nuci din lume sunt: China cu 1.782.573 tone; Iran cu 450.398 tone; Statele Unite ale Americii cu 425.956 tone; Turcia cu 194.572 tone; Mexic cu 110.794 tone; Ucraina cu 96.397 tone; India cu 46.923 tone; Chile cu 38.205 tone; Franta cu 36.625 tone; Romania cu 31.928 tone.

In anul 1998, Romania ocupa locul 3 mondial la exportul de nuci, iar in anul 1961 ocupa locul 4 in lume la productia de nuci (7,2 % din productia mondiala). Gerurile mari din anii 1941 si 1963, asociate cu defrisarea nucilor din timpul cooperativizarii agriculturii au diminuat numarul de pomi de la 3,6 milioane in anul 1938, la 2 milioane de pomi in anul 1993.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*