...

LifeStyle – In Prim Plan Consumul de Sucuri Proaspete din Fructe si Legume

Photo of author

By Serban

Sucurile proaspete din Fructe si Legume, sunt sanatoase, arata bine, sunt gustoase si miros frumos, sunt la mare cautare si le putem prepara chiar acasa la noi.

Consumul zilnic de Sucuri din Fructe si Legume ne poate asigura o nutritie optima, dar si nutrientii necesari in lupta cu bolile care au aparut din cauza deficientelor sau a toxicitatii.

Daca sunt preparate din alimente corecte, Sucurile pot deveni adevarate bauturi-medicament, in functie si de afectiunea pe care o poseda consumatorul. Se stie ca acest lucru se datoreaza antioxidantilor, mineralelor, oligoelementelor, vitaminelor, zaharurilor naturale si enzimelor continute de fructe si legume. Esential in componenta sucurilor gasim elementele alcaline care ajuta la normalizarea echilibrului acido-bazic din tesuturi si sange.

Un aspect important este prepararea sucurilor cu Blenderul, nu cu storcatorul. Folosirea Blenderului ne ajuta sa nu pierdem fibrele si nutrientii, care se gasesc in pulpa si coaja alimentelor. Acesti nutrienti sunt absorbiti repede in sange, deoarece lichidele sunt digerate mai repede decat alimentele solide.

Sucurile naturale din legume si fructe pot fi impartite in sase categorii:

– din legume radacinoase: cartofi, ridichi, morcov, ceapa, sfecla rosie,

– din legume cu frunze verzi: nasturel, spanac, patrunjel, telina, salata verde, varza,

– din legume considerate si fructe: castraveti, rosii,

– dulci: struguri, stafide, prune uscate,

– acide: ananas, capsuni, mandarine, lamaie, grepfrut, portocale,

– sub-acide: cirese, piersici, papaya, caise, pere, mere, prune.

Rolul sucurilor de legume este acela de a ajuta sistemul nervos, elimina toxinele din organism in mod mai bland, in timp ce sucurile de fructe elimina toxinele din organism. Fructele si legumele observam ca actioneaza diferit, de aceea ele nu trebuiesc amestecate in prepararea sucurilor.

Evident exista si exceptii, in pregatirea sucurilor mixte:

– legumele radacinoase se combina doar cu legumele cu frunze verzi,

– legumele cu frunze verzi se combina cu legumele considerate si fructe, dar di cu legumele radacinoase,

– legumele considerate fructe se combina cu fructe acide si cu legumele cu frunze verzi,

– fructele acide se combina cu fructele sub-acide si cu legumele considerate si fructe,

– fructele sub-acide se combina cu fructele acide si dulci.

Pofta Buna!