Beneficiile ceaiului din plante pentru sanatate

Specialistii in domeniu, spun ca indiferent de kilogramele avute, inainte de a incepe o cura de slabire sau detoxifiere, este recomandat sa efectuati un set complet de analize, iar pentru pierderea kilogramelor acumulate, contactarea unui specialist cu multa experienta.

Iata cateva din cele mai cunoscute tipuri de ceai din tara noastra si, bineinteles si beneficiile lor:

Ceaiul verde, se poate pregati astfel: o lingurita de frunze se pune in 200 ml. de apa fierbinte. Apa se ia de pe foc la aparitia primelor bule de fierbere. Efectul scontat: dizolva grăsimile si este energizant.

Ceaiul de menta, se poate pregati astfel: 1 lingurita de planta uscata in 200 ml. de apa clocotita. Se lasa la infuzat 7 minute, dupa care se strecoara. Efectul scontat : imbunatateste digestia, previne balonarea.

– Ceaiul de urzica, se poate pregati astfel: patru sau cinci lingurite de frunze uscate de urzica se pun intr-un litru de apa clocotita. Se bea zilnic. Efectul scontat: efect curativ in tratarea anemiei, combate reumatismul, stimuleaza imunitatea, taie pofta de mancare.

– Ceaiul de coada calului, se poate pregati astfel: o lingurita de praf de coada calului (planta macerata) se lasa un minut in 250 ml. de apa clocotita. Ceaiul se strecoara. Se poate consuma de doua ori pe zi. Cura cu acest ceai trebuie intrerupta dupa sase saptamani. Efectul scontat: antiseptic.

Ceaiul de macese, se poate pregati astfel: 15 boabe de macese se pun sa fiarba cu 25 gr. de zahar, in 250 ml. de apa. Efectul scontat: antioxidant, stimuleaza secretia biliara.

Ceaiul din frunze de dud, se poate pregati astfel: o lingurita de frunze de dud uscate se adaugă la 250 ml. de apa clocotita. Se consuma dupa masa. Efectul scontat: elimina apa din organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*