Aveți tensiunea arterială crescută?

Iată ce dificultăți pot apărea în cazul hipertensiunii arteriale:

Accidentul vascular cerebral și infarctul miocardic. Hipertensiunea poate duce la îngustarea arterelor (ateroscleroză), ce favorizează accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic și alte complicații.

Anevrismul. Tensiunea crescută poate cauza slăbirea și dilatarea vaselor de sânge, formând un anevrism. Acesta se poate rupe și, în acest caz, este o urgență medicală ce pune viață în pericol.

Insuficiență cardiaca. Pentru a putea pompă sânge împotrivă tensiunii crescute, mușchii inimii se ingroseaza. Dacă se întâmplă acest lucru, inimă nu mai poate îndeplini necesitățile organismului și poate apărea insuficiență cardiaca.

Îngustarea vaselor de sânge de la nivelul rinichilor. Îngustarea și slăbirea vaselor de sânge ale rinichilor împiedică funcționarea normală a acestor organe.

Îngustarea și slăbirea vaselor de sânge de la nivelul ochilor. Acest fenomen duce la complicații oculare, inclusiv la pierderea vederii (orbire).

Sindromul metabolic. Acest sindrom este o combinație de tulburări de la nivelul organismului, reprezentat de obezitatea abdominala (creșterea circumferinței taliei), creșterea nivelului de trigliceride (grăsimi) din sânge, scăderea colesterolului „bun” (HDL-colesterolul), hipertensiunea arterială și creșterea nivelului de insulină. Sindromul metabolic poate duce la dezvoltarea diabetului, bolilor cardiovasculare și a accidentului vascular cerebral.

Tulburările de memorie și scăderea capacității de înțelegere. Hipertensiunea arterială necontrolată poate afecta abilitatea de a gândi, de a învață și de a va aminti anumite lucruri. Tulburările de memorie și de înțelegere apar mai des la persoanele cu hipertensiune arterială.

În cazul în care aveți tensiunea arterială crescută, pe lângă medicamente, medicul va recomanda și anumite schimbări ale stilului de viață. Acestea includ renunțarea la fumat și consumul de alimente sănătoase, fără sare. În plus, exercițiile fizice va ajută la ținerea sub control a acestei afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*