Aldi Novel Adilang, in varsta de 18 ani, era la 125 de kilometri departare de coasta Indoneziei, in mijlocul lui iulie 2018, cand vanturile puternice au rupt sfoara barcii si l-au dus in larg. A plutit mii de kilometri, pana aproape de Guam, intr-un final fiind salvat de un vas care venea din Panama.

Tanarul se afla pe o barca ce nu avea vasle sau motor. Avea sarcina de a prinde peste si de a instala pe barci lampi care sunt facute special pentru a atrage pestii, conform Jakarta Post. Barcile respective plutesc pana in mijlocul marii si sunt legate cu o sfoara de mal. In fiecare saptamana, baiatul era aprovizionat cu mancare, apa si combustibil de angajatorii sai care se duceau sa ia pestele prins.

Pe 14 iulie 2018, vanturile puternice au dus la ruperea sforii. Aldi a ramas fara mancare si ca sa supravietuiasca gatea pestele pe care il prindea, folosindu-se de lemnul din care era facuta barca.

„A spus ca îi era frica si ca uneori plangea. De fiecare data cand vedea un vas se bucura. Mai mult de 10 nave au trecut pe langa el si niciuna nu a oprit”, a declarat un diplomat din Indonezia pentru The Jakarta Post.

”Seful lui i-a spus sotului meu ca a disparut. Tot ce am putut face a fost sa ne rugam la Dumnezeu”, a spus mama sa agentiei AFP.

Pe 31 august, Aldi a reusit sa trimita un semnal radio de urgenta si a fost salvat de un vas din Panama. A ajuns in Japonia pe 6 septembrie 2018, iar doua zile mai tarziu a luat un avion catre Indonezia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*