Zacusca de fasole pastai

Reteta: Zacusca de fasole pastai, este foarte gustoasa si dulce, fiind mult mai usor de suportat de organism decat zacusca de vinete coapte. Este o zacusca de vara cu legume proaspete, dulci si fragede.

Necesarul de ingrediente:

– 2 kilograme de fasole pastai galbene; 2 kilograme dovlecei; 2 kilograme ardei capia; 1,5 kilograme de morcovi; 1,5 kilograme de ceapa; 250 miligrame de suc de rosii; 500 grame de pasta de tomate; 400 mililitri ulei; piper negru; foi de dafin si sare alba fina.

Mod de preparare:

Pregatim legumele, le spalam apoi bine de tot pe toate. Curatam dovleceii si ceapa de coaja, scoatem semintele ardeilor, descojim morcovii si taiem capetele pastailor. Punem fasolea verde la fiert pana ce este pe jumatate „patrunsa”. Daca exista posibilitatea, putem pregati pastaile la aburi, pentru a le pastra fragezimea si proprietatile. Scurgem bine de tot fasolea, folosind o sita. Taiem ceapa julienne si dam pe razatoare morcovii si dovleceii. Taiem ardeii in fasii subtiri. Punem uleiul la incins intr-o cratita mare pe foc. Calim ceapa cu o lingura de sare, amestecand din cand in cand. Grija mare insa sa nu se rumeneasca. Adaugam si morcovii la sotat timp de cateva minute, mixand de asemenea cu consecventa. Includem si ardeii, insistam pana ce se inmoaie si ei. Adaugam borcanul cu suc de rosii. Scoatem de la fiert pastaile de fasole. Lasam sa fiarba sub capac, timp in care amestecam, ca sa ne asiguram ca legumele nu se prind de fundul cratitei. Dupa ce uleiul s-a ridicat deasupra, adaugam dovleceii si continuam sa amestecam, pentru ca savuroasa zacusca de fasole pastai sa fie omogena, iar legumele sa fiarba toate echitabil in propriul suc. Lasam la mocnit sub capac si, dupa cateva minute adaugam piperul si foile de dafin. Includem pasta de tomate si amestecam iar. Lasam din nou la fiert, fara capac si amestecam continuu. Preincalzim cuptorul. Cand se ridica iar uleiul la suprafata, mutam zacusca la cuptor. Intre timp, incalzim borcanele la cuptorul cu microunde pentru a le steriliza. Cand s-a ridicat iar uleiul la suprafata preparatului nostru, este timpul sa il scotem de la cuptor. Amestecam inca o data ca sa ne asiguram ca e omogena si punem preparatul in borcane, pe care le infiletam bine. Asazam borcanele cu capul in jos si le acoperim cu un prosop. Dupa ce zacusa de fasole pastai s-a racit, le depozitam in camara.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*