Tocanita de vinete cu ciuperci si ardei

Reteta: Tocanita de vinete cu ciuperci si ardei este ideala, deoarece ea contine multe legume, de diverse culori, fiecare avand vitamine si minerale diferite. Se prepara cu dragoste si rezultatele sunt uimitoare.

Necesarul de ingrediente:

– doi ardei grasi rosii, taiati marunt,

– doi ardei grasi galbeni, taiati marunt,

– o ceapa mare taiata solzisori,

– cinci sute de grame de ciuperci mici,

– trei vinete mici,

– patru linguri cu ulei de rapita presat la rece,

– piper negru macinat,

– sare alba fina, dupa gust.

Mod de preparare:

– Vanetele se cresteaza pe lung si se oparesc pentru circa patru minute, dupa care se scoat si se pun intr-o strecuratoare,

– Dupa ce se racesc, se taie in forma de cubulete,

– Intr-o tigaie neaderenta inalta se pun uleiul si ciupercile (daca sunt mici, se lasa intregi, daca sunt ceva mai mari, se taie felii sau sferturi) si se soteaza pana cand apa lasata de acestea se evapora,

– Se scot ciupercile pe o farfurie, iar daca in tigaie este foarte putin ulei ramas, mai adaugați doua linguri si sotati (rumeniti) vinetele,

– Dati focul la mic spre mediu si rumeniti-le, incercand sa nu le amestecati foarte des, si cand o faceti, sa o faceti cu grija, pentru a nu le zdrobi,

– Cand vinetele sunt pe jumatate facute, adaugati ceapa si un praf de sare si sotati pentru circa trei minute, dupa care adaugati ardeii si ciupercile,

– Turnati jumatate de ceasca cu apa, amestecati usor si acoperiti tigaia cu un capac,

– Lasati sa fiarba, la foc mic, adaugand apa, daca mai este nevoie, sa nu se prinda legumele de fundul tigăii,

– La final asezonati cu sare si piper si trageti tigaia de pe foc.

– Serviti tocanita calda, ca atare sau presarata cu patrunjel verde tocat marunt.

– Puteti folosi tocanita si drept garnitura pentru alte preparate.

– Puteti adauga la prepararea tocanitei usturoi si ardei iute.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*