Tocanita de legume

Bogati in vitaminele A si C, dar si in vitamine din complexul B, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu), colagen si capsaicina, ardeii grasi sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care putem profita tot anul, dar mai ales vara si toamna, atunci cand este sezonul lui.

Necesarul de ingrediente:

– 1 kilogram de ardei gras taiați fasii,

– 2 cepe taiata solzisori,

– 3 catei mari de usturoi,

– 7 rosii bine coapte, decojite si tocate,

– sare alba fina,

– piper negru macinat,

– 1 lingurita cu boia dulce,

– 1 lingurita cu boia iute,

– 5 linguri cu ulei de masline,

Mod de preparare:

– Intr-o tigaie incinsa se pun uleiul, ceapa si un strop de sare, se da focul la mic si se lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa,

– Se adauga ardeii, se amesteca si se acopera vasul. Cand ardeii sunt bine inmuiati, se adaug usturoiul si boiaua,

– Se amesteca si se mai lasa pe foc inca zece minute, la foc mic,

– Se adauga rosiile, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la fiert pana ce apa lasata de rosii scade si se obtine un sos mai consistent si se mai lasa la fiert, la foc mic, inca doua minute.

– Se trage vasul de pe foc si se poate servi calda.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*