Supa de varza

Reteta: Supa de varza de post este un preparat culinar usor, aromat si cu un gust deosebit. Aceasta reteta este potrivita atat pentru cei care si-au propus sa tina post, dar si pentru cei care sunt la regim alimentar.

Necesarul de ingrediente, pentru 2-3 portii:

– 300 grame de varza cruda,

– 2 morcovi medii,

– 250 de grame de cartofi,

– 1 ceapa mica,

– 2 catei de usturoi mici,

– 1/2 de pastarnac,

– 1 gulie mica,

– 1 radacina de telina mica,

– ulei,

– bulion,

– sare alba fina,

– piper negru macinat,

– cateva frunze de patrunjel sau de marar,

– crutoane.

Mod de preparare:

Taiem varza in fasii subtiri, curatam ceapa si cateii de usturoi, apoi ii taiem in bucati mici. Spalam bine morcovii, pastarnacul, gulia si radacina de telina, apoi ii curatam usor de coaja si ii taiem. Dupa care, putem sa curatam cartofii de coaja si sa-i taiem in cuburi mici. Punem legumele sa se caleasca in putin ulei, in afara de varza. Apoi condimentam cu sare si piper, adaugam apa si lasam oala la fiert. Peste aproximativ zece minute punem varza taiata si lasam supa sa fiarba in continuare. Dupa ce au fiert toate legumele adaugam bulion, pentru a oferi o nuanta vie preparatului. Presaram verdeata deasupra, potrivim toate condimentele dupa gust ca sa simtim din plin aroma supei.

Putem sa servim supa de varza calda sau rece, dupa preferinte. La masa putem sa adaugam cateva crutoane si sa o servim cu un ardei iute, bineanteles daca ne plac preparatele mai picante.

Pofta Buna !