Supa de rosii cu paste fara gluten

Supa de rosii cu paste fara gluten, este una dintre cele mai simple si adorate retete romanesti. Fie ca se serveste cu orez, cu galuste, quinoa, paste, supa de rosii nu trece niciodata neobservata la masa si in mare parte nimeni nu o refuza.

Necesarul de ingrediente:

150 de grame de paste fara gluten (pentru supe), 2 cartofi mici, 1 ceapa medie, 2 catei de usturoi mici, 1 ardei gras mediu, 1 morcov mediu, 1 litru suc de rosii, 1 cub de unt, cateva frunze patrunjel, sare alba fina, piper negru macinat, dupa gust.

Mod de preparare:

Incepem prima data prin a spala legumele, dupa care le taiem bucati si le punem la fiert intr-o oala. Dupa ce legumele au fiert, adaugam sucul de rosii. Dupa aceea transferam totul in vasul blenderului si le mixam pana ce obtinem o pasta fina si catifelata. Apoi adaugam untul omogenizam si potrivim de sare si piper. Pastele fara gluten le fierbem separat in apa cu sare; le strecuram si le adaugam in supa de rosii (indicat ar fi sa fierbem pastele separat, pentru a controla mai bine textura lor – trebuie sa fie al dente). Supa de rosii cu paste fara gluten se serveste calda.

Nota: Al dente: pastele, asa cum le consuma italienii, sunt gatite „al dente”. Literal aceasta inseamna „la dinte” sau usor ferme la mestecat. In mod ideal, acestea pot fi gustate direct din vasul in care fierb si cand consistenta optima este atinsa iar apa scursa, ar trebui mutate in tigaia in care se fierbe sosul.

Pofta Buna!