Supa crema de mazare

Supa crema de mazare este un preparat delicios si plin de vitamine. Mai mult, aceasta supa crema de mazare are putine calorii si este perfecta pentru cei care tin regim alimentar sau postesc.

Necesarul de ingrediente:

– 400 de grame mazare,

– 1 morcov,

– 1/2 de telina,

– 1 ceapa,

– patrunjel,

– 2 linguri de ulei de masline extra-virgin,

– 4 linguri zeama de lamaie,

– piper negru macinat,

sare alba fina.

Mod de preparare:

Ceapa o curatam si o taiem marunt iar morcovul si telina le dam prin razatoare. Intr-o oala punem uleiul de masline extra-virgin. Ceapa, morcovul si telina le punem la calit pana se inmoaie. Peste adaugam un litru de apa, sare si mazarea. Le lasam la foc pana cand mazarea este bine fiarta. Legumele le separam de apa in care au fiert. Indicat este sa Nu aruncam apa in care au fiert legumele! Legumele le pasam pana devin un piure. Peste piureul de legume adaugam treptat apa in care au fiert legumele. Acum totul depinde de noi pentru a alege consistenta pe care o dorim. La sfarsit, adaugam zeama de lamaie, patrunjelul, sare si piper, dupa gust. Acesta supa crema de mazare o putem servi cu crutoane. Pentru un gust fin si cremos putem adauga in farfurie o lingura de smantana.

Iata acum si Ideea pentru crutoane:

Luam o paine (alba, neagra, graham – dupa preferinte) si o taiem cubulete. Cubuletele de paine le punem intr-o tava unsa din plin cu ulei de masline (astfel cubuletele vor trage putin ulei). Deasupra lor punem sare, piper si rozmarin. Dupa care lasam la cuptor pana ce acestea se rumenesc!

Pofta Buna !