Somon fript cu smantana si sos de usturoi

Reteta: Somon fript cu smantana si sos de usturoi, reprezinta o mica idee pentru un pranz sau o cina usoara si savuroasa.
Necesarul de ingrediente:
– 3 bucati medalion de somon,
– 100 ml. de smantana,
– 1 capatana de usturoi,
– 50 ml. de apa minerala,
– sare alba fina (dupa gust),
– 3 linguri de faina de grau si
– 150 de grame de faina de malai.
Mod de preparare:
– Spalam pestele, dupa care il lasam la scurs, pe un servetel cateva minute si apoi presaram sare fina peste el, il dam prin faina de grau si il frigem intr-o tigaie incinsa.
– Punem intr-un vas (ceaun sau oala) un litru de apa, o lingura de malai, o lingurita rasa de sare si le punem la fiert la foc mare, cand apa clocoteste, presaram malaiul in ploaie si mestecam constant cu melesteiul, pentru a nu se forma cocoloase, iar cand mamaliga se desprinde de pe vas inseamana ca este fiarta si o rasturnam intr-o farfurie intinsa, cu atentie.
– Curatam capatana de usturoi, o taiem felii subtiri si o pisam bine in mojar pana se face pasta,
adaugam un pic de sare, smantana si apa minerala si le mestecam bine.
– Asezam pe un platou preparatul culinar din somon, putin sos de usturoi si bucati de mamaliga.
– Putem adauga si garnitura (dovlecei sau ardei usor fierti).
Pofta Buna!