Scovergi cu faina fara gluten

Scovergile cu faina fara gluten, sunt gustoase atat calde cat si reci.

Necesarul de ingrediente:

– 300 g făina mix patiserie fara gluten,

– 350 ml. de lapte de cocos,

– 1 lingurita zahar brun,

– 1/4 lingurita sare alga fina,

– 6 grame de drojdie uscata fara gluten,

– ulei de floarea soarelui, pentru prajit.

Mod de preparare:

Punem faina intr-un vas curat si-i facem o adancitura la mijloc, unde adaugam drojdia, impreuna cu zaharul. Turnam putin lapte de cocos, cald si-l amestecam cu drojdia si zaharul, apoi acoperim bolul si lasam drojdia sa se activeze, aproximativ 10-15 minute. Adaugam, apoi, restul de lapte cald, in care dizolvam sarea si amestecam intens, adunand faina de pe margini.

Amestecam cu ajutorul unui mixer pentru a reusi sa omogenizam aluatul, pentru ca faina aceasta este mai densa si se formeaza rapid cocoloase, daca nu este amestecata cum trebuie. Sa nu framantam aluatul cu mainile, deoarece este un aluat lipicios, adica pentru scovergi, sa-l lasam mai moale. Acoperim din nou bolul si lasam aluatul sa se dezvolte, la loc cald, pentru aproximativ o jumatate de ora.. Incingem uleiul la foc mediu spre intens si cu mainile umezite in apa, luam din aluat si formam scovergile, in palme, aplatizand usor aluatul. Le plonjam in uleiul incins si le rumenim pe ambele parti. Nu vor iesi ele chiar frumoase ca si cele din faina clasica, pentru ca textura aluatului este ceva mai nisipoasa si le modelam mai cu grija, pentru ca se rupe aluatul, dar va asigur ca sunt foarte gustoase si au iesit chiar neasteptat de pufoase.

Pofta Buna!