SCONES fara gluten

Reteta: Scones fara gluten, este simpla de preparat, delicioasa si perfecta pentru persoanele cu intoleranta la gluten.
Necesarul de ingrediente:
– 66 grame de faina fara gluten,
– 100 grame de faina hrisca,
– 32 grame de faina de porumb,
– 2 lingurite de praf de copt,
– 3 fire de usturoi verde (tocat marunt),
– 6 frunze de salvie proaspata (tocata),
– 20 grame de parmezan,
– 60 de mililitri de ulei de masline,
– 60 grame de smantana grasa,
– 205 grame de piure de dovleac,
– 1 lingura de seminte de dovleac,
– sare alba dupa gust.
Mod de preparare:
Prima data pregatim cuptorul preincalzindu-l la 220 grade Celsius. Intr-un castron amestecam toate tipurile de faina si praful de copt. Intr-un alt castron omogenizam smantana cu uleiul si apoi vom turna lichidul rezultat peste faina. Adaugam restul ingredientelor cu exceptia parmezanului si a semintelor de dovleac si omogenizam pana obtinem un aluat moale, pe care il rupem in bucati cu care umplem o forma de silicon cu 8 locuri (similara celor de muffins, dar cu spatii mai inguste si mai inalte). Pe urma presaram parmezanul si semintele de dovleac peste fiecare scone in parte. Introducem in cuptor un sfert de ora. Oprim cuptorul, verificam rezultatul si mai lasam inca cinci minute la cuptor (fara sa-l mai aprindem). La final, scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, scoatem incet fiecare scone din forma de silicon si servim cu incredere.
Pofta Buna!