Sarmale de post din varza murata

Reteta: Sarmalele din varza murata, de post, nu este deloc coplicata iar gustul lor este unic. Atat de speciale si delicioase incat sunt nelipsite de pe mesele romanilor de sarbatori.

Necesarul de ingrediente:

– un morcov mare,

– o radacina de patrunjel mare,

– o rădăcină de pastarnac mare,

– un sfert de radacina de telina mare,

– 1-1.5kg de ciuperci (de cultura, de padure sau amestec),

– foi de varza murata,

– o cutie cu rosii tocate in suc propriu,

– 2 linguri cu pasta de tomate,

– o legatura mare cu marar tocat,

– o legatura mare cu patrunjel tocat,

– o lingura de cimbru uscat,

– 1-2 pahare cu orez,

– 2 cepe de marime medie tocate marunt,

– ulei de masline extra-virgin.

Mod de preparare:

– Ceapa se pune la calit în ulei de masline extra-virgin, iar cand este putin transparenta se adauga ciupercile tocate marunt si se lasa pana ce acestea isi elimina apa, moment in care se adauga rosiile si pasta de rosii,

– Se introduce si o cana de apa (un sfert de litru) si se lasa pana incepe sa fiarba,

– Mutam apoi preparatul intr-un castron mai inalt, in care adaugam si orezul,

– Radacinile de patrunjel, morcov si de pastarnac le dam prin razatoarea mare le punem la calit in ulei de masline extra-virgin si amestecam periodic pentru a nu se prinde, timp de 2-3 minute, dupa care adaugam o cana de apa, amestecam din nou si punem capacul la tigaie. Lasam la foc mediu cam cinci minute si nu uitam sa amestecam din cand in cand,

– Cand legumele sunt inmuiate, le mutam in castronul cu ciuperci si orez, le adaugam cimbrul, sarea, piperul si verdeata tocata,

– Le amestecam si le lasam pentru o jumatate de ora sa se raceasca,

– Atunci cand folosim varza cruda, aceasta le vom opari, pentru a putea desface frunzele fara sa le rupem si pentru a le putea apoi manevra mai usor,

– Impaturim sarmalele in foile alese si le punem la fiert intr-o cratita de fonta sau ceramica, la cuptor.

– Dupa ce le-am gatit, le putem servi, fiecare in functie de preferinte.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*