Salată asortată de legume păstrata la borcan

Toamna se remarcă prin abundența de legume cu beneficii uluitoare pentru organism.

 

Necesarul de ingrediente:

-un kg castraveți, un kg ardei, un kg varză, un kg gogonele, patru linguri cu vârf sare grunjoasă, boabe de piper, boabe de muștar, foi de dafin, 400 grame zahăr, 400 ml oțet, hrean și un pliculeț conservant.

(În funcție de preferințe se pot pune morcovi, ceapă, conopidă sau varză roșie).

Se strâng la un loc toate legumele se spală, se curată și se feliază. Dacă aveți o răzătoare sau un robot de bucătărie, e și mai bine. Sunt multe modaliați de tăiat, dar cea cu cuțitul este cea mai convenabilă, deoar

ece  folosirea robotului implică și alte activități migăloase ca: desfăcut robot în bucăți, spălat, uscat și introducerea lui la loc în cutie….Dar și cu cuțitul se pot tăia felii subțiri și frumoase. Se amestecă toate legumele într-un vas încăpător, se adaugă sarea grunjoasă., zahărul alb și oțetul și se lasă de pe o zi pe altă, amestecând din când în când.

Cantitatea necesară de sare, zahăr, oțet este următoarea: la fiecare kg de legume se pune o lingură cu vârf sare grunjoasă, 100 grame zahăr, 100 ml oțet.

După 12 ore se spăla și se sterilizează borcanele, se pun pe fundul fiecărui borcan boabe de piper, boabe de muștar și foi de dafin și se pune salata de legume. Se pun și bețișoarele de hrean, apoi se toarnă și zeama lăsată. Se capsează borcanele și se pun în cămară.  

Spor la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*