Reteta: Supa de sparanghel

Sparanghelul este un aliment deosebit de sanatos si indicat de foarte multi medici ca parte din alimentatie. Sparanghelul este foarte bogat in proteine, lipide, calciu, fosfor, iod, zinc, vitaminele B1, B2 si C. Supa de sparanghel, un adevarat complex de vitamine. Asadar, haideti sa preparam o delicioasa supa de sparanghel !

Necesarul de ingrediente:

– 2 litri de apa potabila,

– 500 de grame de sparanghel,

– 150 de grame de smantana,

– 60 de grame de unt,

– 2 linguri de faina,

– un ou de gaina proaspat,

– sare alba fina.

Mod de preparare:

Curatam sparanghelul prin razuire usoara cu varful cutitului si il taiem in bucatele de 2-3 centimetri pe care le punem la fiert intr-o oala in care am pus apa si un praf de sare. Dam oala la o parte de pe foc atunci cand sparanghelul s-a fiert bine. Topim untul intr-un bol, adaugam faina si cateva linguri din supa de sparanghel si amestecam foarte bine avand grija sa nu se formeze cocoloase. Lasam acest amestec pe foc pana cand da in cocot, apoi adaugam peste supa cu sparanghel si punem inapoi pe foc pentru aproximativ zece minute.

Intre timp, amestecam smantana cu un ou batut si adaugam in supa de sparanghel. Inainte de a stinge focul, potrivim supa de sare.

Pofta Buna !