Reteta: Scoici cu legume si verdeata

Reteta: Scoici cu legume si verdeata, este o reteta delicioasa pe care o putem pregati acasa. Trebuie sa fim foarte atenti mai ales atunci cand le pregatim(curatati-le si spalati-le bine, bine).
Ingrediente necesare:
– 1.5 kilograme scoici cu carapace,
– busuioc proaspat,
– 1 legatura patrunjel,
– 3catei de usturoi mari,
– ulei de masline presat la rece,
– 3 rosii mari,
– 3 ardei iuti,
– 1/4 de dintr-un pachet de unt,
– 1 cana de vin (eu am folosit alb)
Mod de preparare:
– Scoicile cumparate trebuie sa fie majoritatea inchise si se vor gati in cel mai scurt timp, cel tarziu a doua zi,
– Se pun in apa rece pentru aproximativ cinci minute dupa care cele care s-au desfacut trebuiesc ciocanite putin si daca nu se inchid le aruncam,
– Se curata de perisori, apoi de nisip si pamant eventual cu un burete de sarma,
– Nu se tin foarte mult in apa pentru ca incep sa se deschida. Se trec apoi sub un jet de apa rece si se lasa deoparte,
– Scoicile se gatesc intr-o tigaie mare, voluminoasa si cu capac,
– Punem totul de la inceput sa se caleasca, usturoiul zdrobit pentru un minut dupa care urmeaza rosiile taiate in patru si ardeiul taiat potrivit,
– Calim bine dupa care adaugam scoicile, untul si punem capacul,
– Peste inca 2-3 minute urmeaza vinul si mai tarziu verdeata,
– Am tocat marunt o parte din verdeata si restul am lasat-o frunze intregi pe care le-am introdus in oala,
– Lasam acoperit pana se desfac timp in care amestecam in ele din cand in cand,
– Daca au ramas scoici inchise le scoatem pe cele desfacute si restul se mai gatesc pana sunt gata. Daca nici acum nu se deschid trebuiesc aruncate,
– Timpul de fierbere nu trebuie sa depaseasca opt minute din momentul in care am adaugat scoicile,
– Servim cu un pahar de vin rece,
– Dupa gatire se tin acoperite pana la servire, ca sa ramana calde.
Pofta Buna !