Reteta: Scoici cu legume si verdeata

Reteta: Scoici cu legume si verdeata, este o reteta delicioasa pe care o putem pregati acasa. Trebuie sa fim foarte atenti mai ales atunci cand le pregatim(curatati-le si spalati-le bine, bine).

Ingrediente necesare:

– 1.5 kilograme scoici cu carapace,

– busuioc proaspat,

– 1 legatura patrunjel,

– 3catei de usturoi mari,

– ulei de masline presat la rece,

– 3 rosii mari,

– 3 ardei iuti,

– 1/4 de dintr-un pachet de unt,

– 1 cana de vin (eu am folosit alb)

Mod de preparare:

– Scoicile cumparate trebuie sa fie majoritatea inchise si se vor gati in cel mai scurt timp, cel tarziu a doua zi,

– Se pun in apa rece pentru aproximativ cinci minute dupa care cele care s-au desfacut trebuiesc ciocanite putin si daca nu se inchid le aruncam,

– Se curata de perisori, apoi de nisip si pamant eventual cu un burete de sarma,

– Nu se tin foarte mult in apa pentru ca incep sa se deschida. Se trec apoi sub un jet de apa rece si se lasa deoparte,

– Scoicile se gatesc intr-o tigaie mare, voluminoasa si cu capac,

– Punem totul de la inceput sa se caleasca, usturoiul zdrobit pentru un minut dupa care urmeaza rosiile taiate in patru si ardeiul taiat potrivit,

– Calim bine dupa care adaugam scoicile, untul si punem capacul,

– Peste inca 2-3 minute urmeaza vinul si mai tarziu verdeata,

– Am tocat marunt o parte din verdeata si restul am lasat-o frunze intregi pe care le-am introdus in oala,

– Lasam acoperit pana se desfac timp in care amestecam in ele din cand in cand,

– Daca au ramas scoici inchise le scoatem pe cele desfacute si restul se mai gatesc pana sunt gata. Daca nici acum nu se deschid trebuiesc aruncate,

– Timpul de fierbere nu trebuie sa depaseasca opt minute din momentul in care am adaugat scoicile,

– Servim cu un pahar de vin rece,

– Dupa gatire se tin acoperite pana la servire, ca sa ramana calde.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*