Reteta: Orez cu rosii si verdeata

Orezul este unul dintre plantele de baza la nivel mondial, mai ales ca se prepara repede si usor, iar in combinatie cu legumele si alte ingrediente devine foarte gustos.

Necesar de Ingrediente:

– 200 de grame de orez,

– 2 rosii rosii de gradina,

– 2 rosii galbene,

– sare alba fina, după gust,

– 3 linguri cu ulei presat la rece,

– 6 fire de patrunjel verde,

– ½ de litru de apa fierbinte sau supa de legume sau pui.

Mod de preparare:

– Puneti intr-o tigaie neaderenta ceapa si uleiul,

– Caliti ceapa tocata solzisori pana se inmoaie putin,

– Amestecati si sotati pentru doua minute amestecul,

– Adaugati orezul si caliti-l pentru alte trei minute, pana devine transparent, amestecand frecvent,

– Adaugati rosiile taiate in doua si amestecati frecvent, pentru a nu se lipi,

– Cand apa lasata de rosii scade, adaugati treptat cate un polonic de apa sau supa, pana cand orezul este complet fiert, iar amestecul este cremos.

– Asezonati cu sare alba fina, adaugati patrunjelul tocat marunt, amestecati si trageti tigaia de pe foc.

– Mancati cald, ca atare.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*