Reteta: Nectar din piersici romanesti

Nectarul de piersici romanesti, este o bautura speciala, cu traditie de mii de ani. Este o bautura sanatoasa si delicioasa.

Necesarul de ingrediente:

3 kilograme de piersici coapte bine,

– 4 litri de apa potabila (aproximativ) ,

2 kilograme de zahar alb (aproximativ).

Mod de preparare:

Spalam piersicile, le curatam, le scoatem samburii si apoi le transformam în piure. Pentru a economisi timp si efort pentru pasarea fructelor, cel mai indicat este sa apelam la cel mai bun ajutor de bucatar, mixerul vertical. Dupa ce am mixat chiar si bucatile mai tari si am obtinut piureul perfect din piersici, amestecam apa potabila cu zaharul intr-o oala si o punem pe foc. Turnam piureul de piersici in siropul obtinut si lasam totul sa fiarba cam 8-10 minute, amestecand, din cand in cand, cu o spatula speciala. Strecuram nectarul de piersici printr-o sita, apoi il punem in sticle (de sticla), bine spalate in prealabil. Inchidem ermetic (cu capace sau celofan), apoi le punem la fiert, la bain marie, circa 2 ore. Pasteurizarea este procesul care ajuta nectarul sa se conserve bine pentru geroasa iarna. Racim sticlele si pe urma le asezam frumos in cel mai special loc din camara (debara), alaturi de conserve si borcanele cu muraturi.

Pofta Buna!