Reteta: Hamsii cu ceapa si masline

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hamsiile cu ceapa, piper si masline sunt tare bune la gust. Cand avem dezlegare la peste, este reteta cea mai usor de gatit dimineata sau seara.
Necesarul de ingrediente:
– 200 de grame de hamsii, 1 morcov mic, 2 cepe medii (ca marime), 10-15 masline fara samburi, 50 ml. de ulei, piper boabe, 3 foi de dafin, sare alba fina (dupa gust) si doua feliuta de lamaie.
Mod de preparare:
Pregatim tot ce avem nevoie si le aducem pe masa de lucru. Amsiile, le curatam de mate, le spalam, cu grija, sa nu se zdrobeasca, dupa care le lasam putin la scurs si le asezam pe o farfurie putin adanca si intinsa. Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt, morcovul il spalam, il curatam si il taiem in rondele si il asezam peste hamsii in farfurie. Peste hamsiile din farfurie adaugam: maslinele fara samburi, piperul, uleiul si sarea (dupa gust). La final amestecam cu 2 furculite usor, pana cand se patrund cu hamsiile toate ingredientele. La final ornam cu feliute de lamaie.
Pofta Buna !