Reteta: Fasole boabe cu legume si verdeata

Pe tot parcursul anului putem pregati din fasole diverse feluri de mancare: paste, supe, ciorbe, salate dar si delicioasele meniuri din fasole scazuta si aromate cu diverse mirodenii.
Necesarul de ingrediente:
– 1,250 kg. fasole boabe (scoasa din 5 cutii de conserva),
– 6 buc. de ceapa alba,
– 3 buc. de morcov,
– 3 buc. de pastarnac,
– 200 ml. de suc de morcovi,
– 200 ml. de suc de rosii,
– 2 frunze uscate de dafin,
– putina apa potabila,
– 1 ardei rosu,
– patrunjel,
– ulei de masline extra-virgin,
– sare alba fina,
– piper negru macinat,
– cimbru.
Mod de preparare :
Incepem sa curatam, sa spalam ceapa si sa o tocam, dar nici prea mica, nici prea mare.. O calim in putin ulei. Curatam morcovul si pastarnacul si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Cand ceapa devine translucida adaugam morcovul si pastarnacul. Adaugam si ardeiul tocat marunt. Adaugam fasolea, sucul de rosii si de morcov, cateva crengute de cimbru, si apa potabila. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam pe foc potrivit aproximativ trei sferturi de ora pana cand se reduce sosul. Langa mancarea de fasole cu legume si verdeata, putem sa adaugam si muraturi, in functie de
preferinte.
Pofta Buna !