Reteta de Post: Chiftele la cuptor

Chiftele de post, la cuptor, sunt hranitoare si gustoase, usor de gatit in tot timpul anului si mai ales ca pot fi luate la pachet pentru pranz, la locul de munca.

Necesar de ingrediente:

– 3 dovlecei tineri dati pe razatoarea mare si pusi la scurs,

– 2 cartofi fierti zdrobiti cu furculita,

– 2 morcovi dati pe razatoarea mica,

– 1/2 de cana de orez brun,

– 1 ceapa mare tocata marunt,

– patrunjel verde tocat marunt,

– 3 linguri de pesmet,

– 3 catei de usturoi dati prin presa,

– ulei de rapita presat la rece,

– piper negru macinat

– sare alba fina.

Mod de preparare:

-Intr-o tigaie incinsa puneti 4-5 linguri cu ulei de rapita presat la rece, morcovul si un sfert de cana cu apa,

– Dati focul la mediu si acoperiti vasul cu un capac,

– Dupa circa trei minute, adaugati ceapa, amestecati si lasati pe foc, amestecand ocazional, pana ce apa scade complet, iar legumele sunt moi,

– Opriti focul si lasati la racit,

– Separat, puneti niste apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca adaugati orezul,

– Lasati-l la fiert cica trei minute, dupa care scurgeti-l de apa si lasati-l la racit,

– Amestecati intr-un castron dovleceii scursi, legumele calite, orezul, cartofii, usturoiul, pesmetul si pătrunjelul,

– Asezonati cu sare si piper si amestecati,

– Luati cu o lingura din aceasta compozitie si dati forma chiftelelor pe care le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt,

– Ungeti cu o pensula chiftelele cu ulei de rapita,

– Dati tava la cuptorul preincalzit la 180-190ºC pentru jumatate de ora sau pana cand chiftelele sunt usor rumene deasupra.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*