Reteta: Ciorbita de urzici verzi

Ciorbita de urzici verzi, este o mancare rustica, sanatoasa, pe care o prepar mereu cand nu este post.

Necesarul de Ingrediente:

1 kg. de urzici verzi; 3 cartofi medii; 1 cescuta de orez; 1 morcov mediu; 2 cepe medii; 1 pastarnac; 1 patrunjel; 1 capatana de usturoi; 4 rosii; 1 ou de gaina; 200 de gr. de smantana; 1 legatura leustean; 1 legatura patrunjel; 1 litru si jumatate de apa; 1 litru de bors; sare albă fina si piper negru macinat.


Mod de preparare:

Urzicile le alegem, le spalam in mai multe ape, le scurgem si le tocam. Ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul le curatam, le spalam si le tacam marunt. Cartofii ii spalam, ii curatam, iar ii spalam și ii taiem in forma de cubulete. Usturoiul il curatam, il spalam si il taiem in feliute. Rosiile le spalam, le oparim, le curatam de coaja si le taiem in forma de cubulete. Orezul il alegem, il spalam si il scurgem. Borsul il fierbem separat si il spumam. Leusteanul si patrunjelul le alegem, le spalam si le tocam marunt. Intr-o oala cu 1,5 litri apa punem la fiert urzicile, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, urmate la circa zece minute de cartofi, usturoi, orez si rosii. Toate le fierbem aproximativ 20 – 25 minute, dupa care se adaugam borsul. Separat, intr-un castron, vom amesteca smantana, oul si un polonic de bors fierbinte. Le batem bine si le desertam in oala cu ciorba. Le amestecam cu polonicul. La final adaugam verdeata, potrivim din sare si piper si ciorbita este gata.


Pofta Buna!