Reteta: Ciorba de Stevie

Ciorba de stevie, este buna, sanatoasa si usoara. Incercati-o si rece, este racoritoare si delicioasa.

Necesarul de Ingrediente:

– 1,5 litri de apa potabila;

1 kilogram de stevie proaspata;

– 3 cartofi mari;

– 1 cescuta de orez;

– 1 morcov mare;

– 2 cepe medii;

– 1 pastarnac;

– 5 fire de patrunjel;

– 1 capatana mică de usturoi;

– 4 rosii;

– 1 ou de gaina proaspat;

– 1 litru de bors acru facut acasa;

– 200 de grame de smantana;

– 5 fire de leustean proaspat;

– sare alba fina ( dupa gust);

– piper negru macinat (in functie de preferinte).

Mod de preparare:

stevia trebuie sa o alegem din cea proaspata, dupa care o spalam in mai multe ape, o scurgem si o tocam.

ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se curata, le spalam si le tocam marunt.

cartofii ii spalam, ii curatam, iar ii spalam si ii taiem cubulete.

usturoiul il curatam, il spalam si il taiem feliute.

rosiile le spalam, le oparim, le curatam de coaja si le taiem cubulete.

orezul il alegem, il spalam si il scurgem.

firele de leustean si patrunjel le alegem, le spalam si le tocam marunt.

borsul il adaugam la sfarsit.

Intr-o oala cu 1,5 litri apa potabila punem la fiert stevia, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, urmate la 10 minute de cartofi, usturoi, orez si rosii. Toate le fierbem aproximativ 25 minute, dupa care adaugam borsul. Separat, intr-un castron, amestecam smantana, oul si un polonic de bors fierbinte. Le batem bine si le turnam in oala cu ciorba. Le amestecam cu polonicul. Vom adauga verdeata, dupa care potrivim din sare si piper si ciorba este terminata.

Pofta Buna!