Reteta: Ciorba acra de urzici

Ciorba acra de urzici, este delicioasa si hranitoare. Iata mai jos reteta pentru o ciorba calda gata de cina.

Necesarul de Ingrediente:

– 1,5 litri de apa potabila,

– 1 litru de bors acru;

– 1 kilogram de urzici,

– 3 cartofi albi sau rosii,

– 1 cescuta de orez,

– 1 morcov,

– 2 cepe mici,

– 1 pastarnac,

– 1 legatura de patrunjel,

– 1capatana mica de usturoi,

– 4 rosii mici,

– 1 ou de gaina,

– 200 de grame de smantana,

– 1 legatura leustean,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

Spalam in mai multe ape, scurgerem si tocam frunzele de urzici. Curatam, spalam si toacam marunt ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Spalam, curatam, iar spalam si taiem in cubulete, cartofii. Curatam, spalam si taiem feliute, usturoiul. Spalam, oparim, curatam de coaja si taiem cubulete, rosiile. Alegem, spalam si scurgem, orezul. Fierbem separat si spumam, borsul. De asemenea alegm, se spalam si toacam marunt, leusteanul si patrunjelul. Intr-o oala cu aproximativ 1,5 litri apa potabila punem la fiert urzicile, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, urmate la aproximativ zece minute de cartofi, usturoi, orez si rosii. Totul se fierbe aproximativ o jumatate de ora, dupa care se adauga borsul. Separat, intr-un castron, se amesteca smantana, oul si un polonic de bors fierbinte. Le batem bine si le turnam in oala cu ciorba. Amestecam cu polonicul. Adaugam verdeata, potrivim din sare si piper si ciorba de urzici este gata.

Pofta Buna!