Reteta: Ciorba acra de fasole

Ciorba acra de fasole, legume si verdeata, este un preparat hranitor si nelipsit din casele oamenilor credinciosi. Fasolea, este o importanta sursa de carbohidrati si proteine vegetale, fiind hranitoare datorita fibrelor pe care le are.

Necesarul de ingrediente:

– 350 de grame boabe de fasole,

– 2 ceape mici,

– 2 morcovi mici,

– 1 radacina de pastarnac,

– 1 telina mica,

– 2 ardei grasi mici,

– 2 gogosari mici,

– 300 de mililitri pulpa de rosii,

– patrunjel verde,

– marar,

– leustean,

– 1 lingura ras cu cimbru uscat,

– 1 litru de bors de casa (din care folosim cat dorim),

– piper negru macinat,

– sare alba fina.

Mod de preparare:

– Cand fasolea este aproape fiarta se adauga legumele tocate, mai putin ardeiul gras, gogosarul si rosiile si se lasa pana cand telina este fiarta,

– Se adauga ardeiul gras si gogosarul si se lasa la fiert,

– Odata fierte legumele, se adauga rosiile, se asezoneaza cu sare alba fina si piper negru macinat si se lasa la fiert, la foc mic, pentru aproximativ douazeci de minute,

– Se adauga borsul (in functie de cat de acra vreti ciorba), cimbrul si verdeata tocata si se lasa sa fiarba cam zece minute,

– Se ia apoi oala de pe foc, se acopera oala si se lasa sa stea circa zece minute,

– Dupa ce este gata, ciorba de fasole se va manca cu sau fara paine si cine doreste alaturi de un ardei iute.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*