Reteta: Cartofi dulci la cuptor

Cartofii dulci la cuptor, sunt deosebit de gustosi si aromati, bineinteles daca va plac cartofii copti la cuptor. Sunt simplu de gatit si puteti sa ii personalizati cum doriti dumneavoastra.
Necesarul de ingrediente: cartofi (albi, fierb mai usor); 1/2 cana de ulei de masline; 5 catei de ustutoi mici; 2 crengute de cimbru; sare alba fina si piper negru macinat.
Mod de preparare:
Luam cartofii cu coaja si ii spalam bine, dupa care pe un fund de tocat, asezam doua linguri de lemn, in care introducem cartofii, (sa fie mai sus, sa nu ii taiem de tot) pe rand si ii taiem felii (mai bine spus, crestam cartofii. Pe urma ii aseazam intr-o tava rotunda cu hartie de copt, ii stropim cu ulei de masline, aseazam feliutele de usturoi intre fiecare feluta de cartof si condimentam cu cimbru, sare fina alba si piper negru macinat. Luam tava si o introducem la cuptor, la temperatura de 220 grade Celsius, aproximativ 40-45 de minute. La final, dupa ce sunt gatiti se pot servi calzi si crocanti.
Pofta buna !