Piure de masline

Bogate in acizi grasi esentiali Omega-3, maslinele sunt un deliciu pentru multi dintre noi, acestea putand fi consumate ca atare sau integrate in diverse preparate – in salate sau in tocanite.
Necesarul de ingrediente:
– 500 de grame de masline foarte putin sarate, fara samburi,
– 3 catei de usturoi,
– o legatura cu patrunjel verde (doar frunzele),
– ulei de masline presat la rece,
– sare alba fina,
– piper negru macinat.
Mod de preparare:
– Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si mixati pana cand obtineti o pasta consistenta, omogena.
– Adaugati treptat ulei de masline, sare alba fina si piper negru macinat, gustand periodic, pana sunteti multumiti de rezultat.
– Preparatul culinar: Piure de masline si usturoi este delicios pe o felie de paine prajita, presarata cu patrunjel verde tocat, alaturi de o salata de rosii sau de sezon.
– Se poate servi cu bagheta de paine, cipsuri sau biscuiti.
Pofta Buna!
*Despre masline este interesant sa mai stiti, ca:
– 1 maslina are in medie3-5 grame,
– 100 de grame contine intre 20 si 30 de masline,
– 500 de grame de masline negre pot avea circa 575 de calorii,
– 500 de grame de masline verzi pot avea circa 650 de calorii,
– 500 de grame de masline Gordal pot avea circa 700 de calorii,
– 500 de grame de masline Ceringola pot avea circa 900 de calorii,
– 500 de grame de masline Kalamata pot avea circa 1.500 de calorii.