Pilaf cu spanac si urzici

Reteta: Pilaf cu spanac si urzici, este ideala in post. Orezul este satios, iar spanacul si urzicile contin fier si sunt sanatoase.

Necesarul de ingrediente:

– 100 de grame de orez cu bob rotund,

– 300 de grame de urzici,

– 250 de grame de spanac,

– 2 linguri cu ulei de rapita presat la rece,

– 2 ceape mici tocate marunt,

– sare alba fina,

– piper negru macinat, după gust.

Mod de preparare:

– Puneti o oala cu apa pe ochiul aprins de la aragaz sa se fiarba.

– Cand apa da in clocot, adaugati urzicile si spanacul, bine spalate si curatate si fierbeti-le, la foc mediu, pentru circa cinci minute, dupa care strecurati verdeturile, pastrand apa in care au fiert.

– Puneti rapid urzicile intr-un vas cu apa foarte rece si gheata si lasati-le pentru circa trei minute, dupa care le transferati intr-o strecuratoare.

– Presati verdeata de strecuratoare pentru a elimina excesul de apa, dupa care le tocati marunt.

– Puneti intr-un ibric trei sute de mililitri din apa in care a fiert verdeata.

– Puteti tine ibricul pe foc, la foc mic, pentru a tine zeama calda, fierbinte.

– Intr-o tigaie neaderenta puneti uleiul si ceapa si caliti-o pana se inmoaie, moment in care adaugati orezul si-l caliti circa trei minute, pana devine sticlos.

– Adaugați apoi jumatate din lichidul din ibric, amestecati si lasati sa fiarba.

– Cand lichidul din tigaie scade, adaugati si restul de zeama si amestecati des, pentru a nu se lipi sau arde orezul.

– Cand orezul este aproape fiert, se adauga urzicile si spanacul, se amesteca bine si se mai lasa pe foc circa trei minute.

– Se asezoneaza cu sare si piper si se mai lasa la fiert inca circa trei minute.

– In tot acest timp, daca orezul este prea uscat, mai adaugati apas, putin cate putin, ideal apa fierbinte. Mancarea Pilaf cu spanac si urzici se serveste calda.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*