Paste fara gluten cu sos de vinete si rosii

Reteta: Paste cu sos de vinete si rosii, se poate prepara intr-un sfert de ora. Reteta este vegana, fara gluten si are un gust usor iute si un sos extrem de cremos.

Necesarul de ingrediente:

– 250 grame de penne fara gluten,

– 15 rosii cherry, taiate in patru felii,

– o vanata mica, taiata in cuburi mici,

– 250 de grame de iaurt natural de soia, fara arome,

– 3 linguri de ulei de masline,

– 4 catei de usturoi, pisati,

– o jumatate de lingurita pudra de usturoi,

– o jumatate de lingurita de oregano,

– patrunjel proaspat tocat,

– sare alba fina,

– piper negru macinat, dupa gust.

Mod de preparare:

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Recomandat ar fi sa lefierbem putin mai mult deorece pastele fara gluten se pot inmuia mai greu. Binenteles, asta in functie de preferintele fiecaruia. Taiem rosiile si vanata. Incingem uleiul intr-o tigaie mai mare. Adaugam rosiile, vanata, usturoiul si condimentele. Le acoperim cu un capac si le lasam la gatit aproximativ opt minute. Dam capacul deoparte si adaugam iaurtul. Amestecam. Continuam si le mai gatim inca doua minute. Pastele sunt gata, asa ca le vom rasturna peste sos. Amestecam. Presaram patrunjelul proaspat tocat pe deasupra.

Pofta Buna!