Papica de Pastai cu Rosii

Reteta: Papica de pastai cu rosii, este o reteta de post foarte savuroasa, pe care o putem gati si iarna, cand putem folosi pastaile conservate, de la borcan, sau de la congelator.

Necesarul de ingrediente:

200 sute de grame de pastai, 1 ceapa mare, 1 rosie mare coapta bine, 3 capatani de usturoi, 100 ml. suc de rosii (pasta de tomate), 1 lingura de faina alba de grau, zahar alb, sare alba fina, ulei de masline extra-virgin, piper negru macinat.

Mod de preparare:

Rupeti coditele la pastai, le spalati bine si le opariti cateva minute in apa cu sare, dupa care le scurgeti de apa. Ceapa si usturoiul le curatati, le spalati si le stergeti cu un prosop de hartie. Ceapa o taiati solzisori mai mari si o caliti in ulei suficient, pana devine transparenta. Intre timp, taiati marunt usturoiul. Rosiile le spalati, le curatati si le taiati bucati mari. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, puneti la calit si usturoiul, peste ceapa, iar apoi rosiile taiate. Dupa ce s-au inmuiat toate legumele, adaugati un pahar de apa si le lasati cateva minute sa fiarba inabusit. Apoi, cu grija adaugati si pastaile scurse de apa si le lasati in oala la inabusit, la foc mic. Intre timp amestecati faina cu zaharul si sucul de rosii, dupa care le desertati in oala, peste legumele care fierb. Daca folositi pasta de tomate, va trebui sa subtiati amestecul cu putina apa. Trebuie sa aveti mare grija si sa supravegheati mancarea sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa cateva minute le condimentati cu sare si piper si le opriti focul de la aragaz. Papica de pastai cu rosii puteti sa o serviti calda pe un pat de orez sau cu felii de paine coapta sau putin rumenita.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*