Oua ochiuri, in cuib de spaghete fara gluten

Reteta: Oua ochiuri, in cuib de spaghete fara gluten, este un aperitiv delicios, consistent si pe care o putem pregati la micul dejun de 4 persoane.

Necesarul de ingrediente:

– 250 de grame de spaghete fara gluten,

– apa potabila,

– sare alba fina,

– 4 oua proaspete de gaina,

– 4 bucatele de carne de porc (friptura),

– 1 ardei gras rosu,

– 100 de grame de unt,

– frunze proaspete de busuioc,

– praf de ghimbir,

– 25 de grame de parmezan ras,

– 25 de grame de cascaval ras.

Mod de preparare:

Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare, pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece. Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam spaghetele in ele. Punem cate incap si facem o adancitura la mijloc. Presaram din loc in loc frunze proaspete de

busuioc, apoi asezam la mijlocul lor, fasii de ardei gras si bucati de carne, apoi presaram putin praf de ghimbir si spargem cate un ou, deasupra. Introducem formele de minitarte in cuptorul incins, pentru un sfert de ora, la 180 de grade Celsius, sau pana cand oul este bine preparat, iar catre sfarsit, adaugam pe margini si cascavalul ras si parmezanul. Sunt delicioase si au si un aspect interesant.

Pofta buna !