O reteta gustoasa de post: salata orientala

Salata orientala de post, este o mancare saraca in calorii, care se prepara usor, iar ingredientele necesare le gasesti usor sau le ai sigur deja in casa.

Necesarul de ingrediente:

– 3 cartofi albi mari,

– 2 cepe rosii mici,

– 70 de grame de masline,

– 1 gogosar mare,

– 2 castraveti murati mici,

– 3 linguri de ulei,

– 2 linguri otet,

– 1/2 lingura de mustar,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

Incepem si curatam cartofii, ii spalam bine si ii introducem la fiertintr-o oala cu apa si sare. Ca sa castigam putin timp, in timp ce cartofii se fierb putem sa pregatim celelalte ingrediente. Asadar, taiem ceapa rosie solzisori, gogosarii si castravetii rondele. La fel, putem incerca sa scoatem samburii maslinelor sau sa cumparam masline fara samburi, taiate. Pe urma intr-un bol adaugam uleiul, otetul, mustarul, sarea si piperul. Le amestecam bine. Dupa ce au fiert cartofii este indicat sa-i scoatem pe o farfurie si sa-i lasam la racit, pentru a nu se sfarama cand ii amestecam. Dupa ce s-au racit,cartofii, ii taiem cubulete potrivite ca marime. Adaugam legumele si amestecul de ulei. Amestecam cu atentie. Pentru ca salata sa fie mai gustoasa, ar fi indicat sa o lasam aproximativ 10-20 de minute la frigider, pentru ca aromele sa patrunda cat mai bine. Salata orientala de post este saraca in calorii, astfel ca 100 de grame de salata contin: 98,3 calorii, 8 grame de proteine, 8 grame lipide si 18,6 grame carbohidrati.

Pofta buna!