Negresa cu ciocolata – fara gluten

Reteta: Negresa cu ciocolata, fara gluten, este un desert cremos si delicios.

Necesarul de ingrediente:

– 160 grame de faina – fara gluten,

– 80 grame de cacao,

– un pic sare,

– 200 grame de unt nesarat 82% grasime,

– 200 grame de zahar brut,

– 2 lingurite de esenta de vanilie,

– 3 oua de gaina mari,

– 125 grame de ciocolata (55% cacao am folosit eu, nu scria de continut de gluten deci sa cititi bine si pe etichetele produselor cumparate, pt cei cu intoleranta),

– 1 lingura de unt pentru uns tava,

Glazura de ciocolata:

– 50 grame de ciocolata neagra,

– 1 lingurita unt,

– 1 lingurita lapte,

– cateva fructe rosii: capsune, zmeura etc.

– inghetata (de menta am avut eu).

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina si cacaoa. Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de ciocolata si unt intr-un alt bol si mixam impreuna cu un praf de sare si cu zaharul brut. Adaugam esenta de vanilie, apoi treptat cate un ou, peste amestecul de ciocolata-unt, mixand cu mixerul la viteza cea mai mica. La final adaugam amestecul uscat de faina si cacao peste amestecul umed si omogenizam cu ajutorul unei spatule de plastic. Ungem cu unt o tava de aprox 23/23 cm si cu ajutorul spatului intindem aluatul de negresa in tava.

Pofta Buna!