Mere aurii coapte la cuptor

Reteta: Mere aurii coapte la cuptor, este un desert pe cat de simplu, pe atat de savuros.

Necesarul de ingrediente:

– 4 mere galbene-aurii,

– 20 gr. de pesmet,

– 2 linguri caise uscate si tocate marunt,

– 1 lingura stafide,

– 1 lingura merisor,

– 1 lingura nuci taiate,

– 20 gr. de zahar cu scortisoara,

– 20 gr. unt maruntit,

– coaja rasă și sucul de la o portocală.


Modul de preparare:

– Amestecati pesmetul, cu fructele uscate, stafidele, nuca, zaharul cu scortisoara, untul si coaja de portocala,

– Spalati merele galbene si le scoateti cotoarele, apoi crestatile coaja pe mijloc, pentru ca merele sa nu se sparga in timpul procesului de coacere,

– Umpleti mijlocul merelor cu amestecul de pesmet si fructe si asezatile intr-un vas termorezistent,
– Sucul de portocala il amestecati cu 150 ml. de apa si-l desertati in jurul merelor,

– Adaugati in recipient si cativa mieji de nuca si dati recipientul la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40-50 minute, pana se rumenesc frumos,

Merele galbene-aurii coapte, le puteti servi alaturi de sosul din tava sau alaturi de o ingheaata de vanilie.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*