Mancare de fasole gatita in post si pandemie

In perioada postului fasolea este nelipsita din meniul nostru. Din fasole putem pregati diverse feluri de mancaruri: paste, supe, ciorbe, salate dar si savuroasele meniuri din fasole scazute si aromate cu cimbru.

Necesarul de ingrediente:

– 3 cutii fasole boabe (circa 1.200 gr.),

– 4 cepe albe,

– 3 bucati de morcov;

– 2 bucati de pastarnac;

– 150 ml. suc de morcovi;

– 150 ml. suc de roșii;

– 4 frunze de dafin;

– apa potabila;

– 1 ardei rosu;

– ulei de masline extra-virgin;

– sare alba fina,

– piper negru macinat,

– cimbru.

Mod de preparare:

– Prima data incepeti sa curatati, sa spalati ceapa si sa o tocati potrivit,

– O caliti in putin ulei,

– Curatati morcovul si pastarnacul si le dati pe razatoarea cu gauri mari,

– Cand ceapa devine translucida adaugati morcovul si pastarnacul,

– Adaugati si ardeiul tocat marunt,

– Adaugati in oala: fasolea, sucul de rosii si de morcov, cateva crengute de cimbru si apa potabila.

– Adaugam sare si piper dupa gust,

– Lasam pe foc potrivit aproximativ 45 de minute pana cand se reduce sosul.

– Langa mancarea de fasole de post, putem sa adaugam si salate sau muraturi, in functie de preferinte.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*