Mancare de ardei

Bogati in vitaminele A și C, dar si in vitamine din complexul B, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu), colagen si capsaicina, ardeiul gras este una dintre cele mai sanatoase legume.

Necesarul de ingrediente:

– 1 kg. de ardei gras sau kapia rosii, 500 gr. de ceapa, 4 catei de usturoi, 500 de gr. de rosii coapte, sare alba fina, piper negru macinat, 1 lingurita cu boia dulce, 1 lingurita cu boia iute, 4 linguri cu ulei de masline extra-virgin, masline si patrunjel verde.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incinsa punti uleiul, ceapa tocata și un strop de sare, dati focul la mic si lasatile la calit pana cand ceapa se inmoaie si ajunge sticloasa. Pe urma adaugti ardeii taiati, amestecati si acoperiti vasul. Cand ardeii sunt bine inmuiati, adaugati usturoiul taiat si boiaua. In continuare amestecati si mai lasati pe foc inca 10 minute, la foc mic. Adaugati rosiile taiate, pe urma asezonati cu sare si piper si lasati la fiert pana ce apa lasata de rosii scade si obtineti un sos mai consistent, moment in care puteti adauga maslinele dupa care mai lasati la fiert, la foc mic, aproximativ 5 minute. La final trageti vasul de pe foc, presarati deasupra patrunjelul verde tocat marunt si puteti sa serviti delicioasa mancare de ardei.

Pofta Buna!