Macrou cu legume la cuptor

Reteta: Macrou cu legume si sos de rosii la cuptor, aduce pe masa dumneavoastra gustul si proprietatile nutritionale ale macroului de Atlantic pentru o alimentatie sanatoasa si hranitoare. Tinand cont ca este post, puteti sa preparati aceasta mancare in ziua de 25 aprilie, cand avem dezlegare la peste.

Necesarul de ingrediente:

– 5 bucati de macrou mai mici (15 cm.),

– 3 ardei grasi,

– 2 cepe,

– 5 catei de usturoi

– condimente special pentru peste,

– ulei de masline extra-virgin,

– 200 ml. de suc de rosii.

Mod de preparare:

– Curatati pestele (scoateti matele, taiati capul), il spalati bine, il asezati intr-o tava lata pentru cuptor, il ungeti cu ulei si il condimentati, dupa care il lasati cateva minute sa se intrepatrunda cu aromele, apoi introduceti tava cu pestele la cuptor pentru 10 minute,

– In acest timp destul de scurt pregatiti legumele, le curatati si individual ceapa o taiti solzisori, iar ardeii felii,

– Dupa aceea puneti legumele peste peste in tava uniform, sucul de rosii si introduceti la cuptor in jur de 20 de minute,

– La final adaugati peste peste usturoiul, curatat, si pisat (taiat marunt),

– Reteta de macrou cu legume si suc de rosii o puteti servi cu traditionala mamaliguta calda.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*