Limonada celor Patru Anotimpuri

Limonada din ghimbir, busuioc, lamaie si menta, se mai numeste ghimbirata. Este foarte apreciata si se poate consuma in orice anotimp, cand vrem sa bem ceva racoritor, atunci nimic nu poate fi mai potrivit decat o ghimbirata. Se face incredibil de simplu si rapid, iar rezultatul este minunat!


Necesarul de Ingrediente:

– 1,5 litru de apa potabila,

– 1 radacina de ghimbir (7-8 cm.),

– 2 lamai (sucul de la ele),

– 4 linguri de miere de albine,

– 7 frunzulite de busuioc sau orice alte plante aromatice precum menta proaspata (cateva frunzulite), salvie sau rozmarin (insa nu toate odata, ci pe rand).


Mod de preparare:

– Spalati bine radacina de ghimbir, apoi o curatati de coaja fina cu o lingura sau lingurita,

– La 1,5 litri de apa folositi o bucatica cat o nuca mai maricica de ghimbir (aproximativ trei degete),

– Dupa ce l-ati curatat de coaja, il taiati bucati mici pentru a se procesa mai ușor,

extrageti sucul de lamaie si puneti toate ingredientele in blender: ghimbirul taiat bucati, busuiocul, menta, mierea, apa si sucul de lamaie,

– Mixati pentru cateva minute pana cand obtineti un lichid perfect omogen, pe care ulterior il veti filtra printr-o sita fina sau tifon (pentru a scapa de atele ghimbirului),

– La final, adaugati frunzulitele de busuioc si menta, in functie de gustul si preferintele fiecaruia.

Sa o savurati cu placere in orice anotimp !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*