Reteta: Iahnie de cartofi, este o reteta de post foarte gustoasa si satioasa.

Necesarul de ingrediente:

– 5 cartofi mari, 2 cepe medii, 1 lingura boia, 1 ceasca suc de rosii, 50 mililitri ulei de floarea soarelui, 1 legatura patrunjel verde, 2 catei usturoi pisati, sare alba fina si piper negru macinat (dupa gust).


Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert, cu o lingura de sare, in apa rece (cat sa-i cuprinda bine). Dupa ce au fiert (trebuie sa fie moi dar inca fermi) ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Pastram un pahar de apa din apa in care au fiert. Apoi curatam si taiem ceapa marunt; pe care o punem la calit in cratita in care vom fierbe iahnia, impreuna cu 5 sau 6 linguri de ulei. Nu prajiti ceapa foarte mult! Dupa care adaugam cartofii fierti, boiaua, sosul de rosii si usturoiul, apoi le amestecam. Turnam paharul de apa pus deoparte, lasam sa fiarba circa trei minute. Se potriveste de sare, si piper. Lasam aproximativ zece minute sa fiarba impreuna, la foc mic, cu capac. Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda. Cand e gata, vom adauga frunze de patrunjel, tocate deasupra. Poate fi servita cu orice salata.

Pofta buna!