Hamsii cu ceapa si otet

Reteta: Hamsii cu ceapa, piper si otet, este foarte delicioasa. Cand avem dezlegare la peste, este reteta cea mai usor de gatit dimineata sau seara.

Necesarul de ingrediente:

– 200 de grame de hamsii, 1 morcov mic, 2 cepe medii (ca marime), 100 ml. de ulei, piper boabe, 3 foi de dafin, otet, sare alba fina (dupa gust).

Mod de preparare:

Pregatim tot ce avem nevoie si le aducem pe masa de lucru. Amsiile, le curatam de mate, le spalam, cu grija, sa nu se zdrobeasca, dupa care le lasam putin la scurs si le asezam pe o farfurie intinsa, Dupa care continuam si curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt, morcovul il spalam, il curatam si il taiem in rondele si il asezam peste hamsii in farfurie. Peste hamsiile din farfurie adaugam piperul, sarea (dupa gust), uleiul si le acrim cu otet. La final amestecam cu 2 furculite usor, pana cand se patrund hamsiile cu ceapa, piperul si morcovul.

Pofta Buna !