Creveti cu sos de portocale

Reteta: Creveti cu sos de portocale, o servesc cu toata dragostea amicilor mei cand vin pe la mine. Imi petrec o ora in bucatarie dar se merita. Iar la sfarsit dupa ce servim tot din farfurie, munca mea este rasplatita cu multumiri sincere.

Necesarul de ingrediente:

– 250 de gr. de cozi de creveti decorticati (congelati),

– 1 lingurita de boia iute,

– 1 lingurita praf de usturoi,

– 1 lingura seminte de susan,

– ½ lingurita turmeric,

– ulei de masline,

– 1 lingura de unt,

– 1 ceapa rosie,

– 2 catei de usturoi,

– 100 ml. de suc natural de portocale,

– 125 ml. de smântâna,

– 1 portocala,

– piper negru macinat,

– sare alba fina (dupa preferinte).

Mod de preparare:

-Intr-un castron amestecati boia, usturoiul, susanul si tumericul, si distribuiti-l peste crevetii decongelati si scursi de apa, pe care i-ati lasat in frigider pentru aproximativ o jumatate de ora,

– Acoperiti cu o folie.

– Dupa marinare, prajitii intr-o lingura de ulei, apoi lasatii la scurs pe o hartie.

– Intre timp tocati ceapa, usturoiul, pe care le-ati prajit in unt, apoi adaugati sucul de portocale si dupa aproximativ un minut adaugati si smantana si lasati sosul sa se ingroase la foc mic circa trei minute,

– Apoi adaugati crevetii, mai dati o data in clocot si turnati deasupra bucatile de portocala,

– Intr-un castron puneti mai intai crevetii si o lingura combinatia de ingrediente care a iesit incredibil de reusita, dupa care o puteti servi la toti.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*