Ciorba de stevie

Reteta: Ciorba de stevie, constituie un excelent pranz. Saraca in grasimi, ciorba de stevie este saraca si in calorii si este o buna optiune pentru cei care tin post.

Necesarul de ingrediente:

– 1 kilogram de stevie proaspata,

– 3 cartofi albi mari,

– 1 cescuta de orez,

– 1 morcov mediu,

– 2 cepe medii,

– 1 pastarnac mediu,

– patrunjel verde,

– 1capatana mica de usturoi,

– 4 rosii medii,

– 1 ou de gaina proaspat,

– 200 grame de smantana,

– leustean verde proaspat,

– 1,5 litri de apa potabila,

-sare alba fina,

– piper negru macinat (dupa preferinte).

Mod de preparare:

– prima data alegeti stevia din cea proaspata, dupa care o spalati-o in mai multe ape, o scurgeti si o toacati,

– ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul le curatati, le spalati si le toacati marunt,

– cartofii ii spalati, ii curatati, iar ii spalati si ii taiati cubulete,

– usturoiul il curata, il spala si il taiati feliute,

– rosiile le spalati, le opariti (adica turnati apa fiarta, incet cu grija), le curatati de coaja si le taiati cubulete,

– orezul il alegeti, il spalati si il scurgeti,

– firele de leustean si de patrunjel le alegti, le spalati si le toacati marunt,

– borsul il adauga la sfarsit.

Intr-o oala cu 1,5 litri apa potabila punti la fiert stevia, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, urmate la 10 minute de cartofi, usturoi, orez si rosii. Totul se fierbe aproximativ 25 minute, dupa care adaugati borsul. Separat, intr-un castron, amestecati smantana, oul si un polonic de bors fierbinte. Dupa aceea le amestecati bine si le turnati in oala cu ciorba. Le amestecati cu polonicul. Le adaugati verdeata, le potriviti din sare si piper si ciorba este gata.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*