Ciorba de spanac si orez

Reteta: Ciorba acra de spanac, legume si orez, este ideala pentru masa de pranz, cand toata familia este acasa. Este hranitoare si plina de vitamine.

Necesarul de Ingrediente:

-1,5 litri apa;

– 1 litru de bors acru;

-1 kilogram de spanac;

-3 cartofi medii;

-1 cescuta de orez;

– 1 morcov mediu;

– 2 cepe mici;

– 1 pastarnac mic;

– 1 legatura de patrunjel;

– 1 capatana mica de usturoi;

– 4 rosii mici;

– 1 ou de gaina proaspat;

– 200 grame de smantana;

1 legatura leustean;

– piper negru macinat.

– sare alba fina ( in funcție de preferințe si gust).

Mod de preparare:

– Spanacul se alege, se spala in mai multe ape, se scurge si se toaca cu un cutit,

– Ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt,

– Cartofii se spala, se curata, iar se spala si pe urma se taie cubulete,

– Usturoiul se curata, se spala si se taie feliute,

– Rosiile se spala, se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete,

– Orezul se alege, se spala și se scurge de apa,

– Borsul se fierbe separat si se spumeaza,

– De la leusteanul si patrunjelul se aleg frunzele care se spala si se toaca marunt,

– Intr-o cratita emailata cu 1,5 litri apa se pun la fiert spanacul, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, urmate la zece minute de cartofi, usturoi, orez si rosii,

– Totul se fierbe aproximativ 25 minute, dupa care se adauga borsul,

– Separat, intr-un castron, se amesteca smantana, oul si un polonic de bors fierbinte,

– Se bate bine si se toarna in cratita emailata cu ciorba,

– Se amesteca cu polonicul,

– La sfarsit, pana sa o luam de pe foc, adauga verdeata, o potrivim din sare si piper si ciorba de spanac, legume si orez este gata.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*